Joi, 26.03, ora 19:00 – 21:00
Loc de desfășurare: Sediul Asociației Culturale Noua Acropolă – Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7) lângă fosta Bibliotecă Județeană și banca PiraeusBank

Solicitările vieții moderne ne determină să fim aproape tot timpul în mișcare, programul este încărcat și în pofida acestui fapt sunt lucruri pe care nu reușim să le realizăm, deși ne-am dori să le facem. Cum poate fi rezolvat acest impas? Un important text al culturii indiene, Bagavad-Gita, oferă un răspuns la această dilemă supărătoare, explicând cum putem face să acționăm inteligent și cu eficiență. În prima parte a prezentării de joi, vor fi prezentate aceste idei. Urmând ca apoi discuția să fie orientată înspre un subiect tangențial, societatea. Trăim într-o societate și beneficiem atât de aspectele pozitive ale acesteia, dar și de impactul neplăcut al aspectelor sale negative. Care este locul și rolul nostru în cadrul ei? Suntem simpli spectatori sau putem urma visul de a aduce un aport valoros și util acesteia? Ideile filosofice ne arată cum putem urma ultima variantă.

Prezentările fac parte din cadrul Ciclului introductiv de studiu comparat al filosofiilor occidentale și orientale. Acesta prezintă un model de abordare practică a valorilor culturale universal valabile.
Intrarea este liberă!

Mai multe informații la telefon 0755 292 542.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam