Astăzi am transmis către Primul Ministru al României şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice două întrebări referitoare la reabilitarea DC 173 – Șinteu-Valea Tîrnei-Codrișor, în lungime de 4,340 m și executarea în continuare a lucrarilor de construire și asfaltare a drumului de legătură DC 162 – Luncșoara-Codrișor, în lungime de 15 km.

DC 173 – Șinteu-Valea Tîrnei-Codrișor și DC 162 – Luncșoara – Codrișor sunt drumuri extrem de importante pentru acestă zonă deoarece acestea fac legătura între comunele Șinteu, Plopiș și Aușeu, dar și între două județe importante ale țării – județele Sălaj și Bihor.

Acesta este motivul pentru care am făcut numeroase demersuri în ultimii ani, către toate instituțiile abilitate, însă situaţia nu s-a rezolvat. Am cerut și sprijinul autorităților locale din comunele vizate – Șinteu, Plopiș și Aușeu, unde am trimis solicitare de reparare în regim de urgenţă a acestor drumuri, deși suntem conștienți de faptul că efortul financiar este mult prea mare pentru aceste instituții. În urma solicitării mele, cele trei primării au semnat un protocol prin care se obligă să facă toate demersurile necesare pentru determinarea factorilor decizionali pentru reabilitarea acestor drumuri.

Aceste lucrări sunt extrem de importante pentru locuitorii din zonă, astfel încât aceștia să poată beneficia de drumuri pe care să se poată circula în condiții normale, drumurile menționate fiind de la an la an într-un stadiu şi mai avansat de degradare, aceasta făcând aproape imposibilă circulaţia localnicilor în zonă. Locuitorii au încercat inclusiv să repare pe cont propriu cele două drumuri, dar în timp lucrările făcute s-au degradat, iar pentru a merge mai departe le este practic imposibil, lucrările fiind foarte costisitoare.
În condițiile în care este evident că starea acestor drumuri duce și la un regres economic înregistrat la nivelul celor două judeţe, facem apel la reprezentanții Guvernului să înțeleagă necesitatea alocării în regim de urgență a sumelor necesare reabilitării DC 173 – Șinteu-Valea Tîrnei-Codrișor și DC 162 – Luncșoara-Codrișor.

Adrian Miroslav Merka,
Deputat Grupul Parlamentar al minorităţilor naţionale
Preşedinte UDSCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam