Pentru locuitorii comunei Popești din județul Bihor fiecare zi care trece înseamnă și veți pierdute din lipsa serviciilor medicale, deoarece în acestă localitate nu există în momentul de față niciun centru de permanență sau o mașină de ambulanță și salvare, deși localitatea este cea mai mare din zona, cu aproximativ 8500 de locuitori.
În momentul de față locuitorii comunei Popești sunt puși în situația de a astepta între 30 de minute și o oră pentru a sosi o ambulanță în situații de urgență sau de a merge 20 de km, până în localitățile Marghita sau Suplacu de Barcău, pentru a se putea trata.
Acesta este motivul pentru care, în calitate de parlamentar, reprezentant al minorității slovace, am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru înființarea unui centru de permanență și a unui serviciu de ambulanță și salvare în zonă, mai ales în urma numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor.
Vorbim de oameni care au trait o viață întreagă într-o zonă industrială, mulți dintre aceștia lucrând în minerit sau în domeniul agricol, deci a căror stare de sănătate este precară. Sunt oameni care au contribuit la bugetul de stat și la dezvoltarea țării noastre, dar care acum, când au mai multa nevoie, nu beneficiază de același sprijin din partea statului.
Consider că și acestor locuitori trebuie să li se asigure asistenţă medicală permanentă în astfel de unități. Medicii din aceste unităţii ar avea stocuri de medicamente şi materiale sanitare pentru a face faţă situaţiilor cu care se confruntă, chiar şi situaţiilor de urgenţă, iar atunci când s-ar impune, pacienţii, după ce le-a fost acordat primul ajutor, ar putea fi îndrumaţi spre unităţile spitaliceşti sau către consult de specialitate.
Totodată, de aceste servicii ar urma să beneficieze și locuitorii din comunele Derna și Brusturi, care se află în aceeași situație și anume nu au unde să mergă pentru acordarea primului ajutor. Trebuie menționat faptul că aceste trei comune au impreună aproximativ 15.000 de locuitori, toți fiind în momentul de față în imposibilitatea de a primi ajutor în caz de urgență, printre aceștia regăsindu-se și mulți copii.
Sperăm ca Ministerul Sănătății să înțeleagă importanța demersurilor noastre și în cel mai scurt timp posibil să inaugureze și în acestă comună un centru de permanență și un serviciu de ambulanță și salvare în zonă, de care locuitorii au atâta nevoie.

Adrian Merka,
Preşedinte UDSCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam