Viceprimarul Mircea Mălan a anunțat azi, 12 februarie 2015, într-o conferință de presă, închiderea circulației în zona centrală a orașului, începând cu noaptea de duminică spre luni (14/15 februarie, ora 0), ca urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a Pieței Unirii, de reabilitare și consolidare a liniei de tramvai dinspre Parcul 1 Decembrie până la strada Primăriei, a lucrărilor de canalizare pe strada Independenței, dar și a lucrărilor de execuție a parcării subterane din spatele statuii lui Mihai Eminescu.
La conferință a participat și Valentin Pănescu – comisar șef al Poliție Rutiere, precum și Leontin Pătcaș – șef Birou Drumuri Publice din cadrul Primăriei Oradea
”Implicațiile acestor lucrări vor fi majore. Pe această temă am purtat discuții și cu reprezentanții OTL. Astfel, tramvaiele nu vor mai circula în zona centrală, locul lor va fi luat de autobuze. De duminică noaptea, ora 0, Piața Unirii și strada Independenței se vor închide complet. Pe strada Independenței nu se va putea circula dinspre Parcul 1 Decembrie până la strada Primăriei. Conducătorii auto vor trebui să vireze spre stânga și să intre pe Traian Moșoiu și Iuliu Maniu, care devin străzi cu dublu sens. Pe strada Traian Moșoiu vor fi păstrate locurile de parcare pe partea stângă, longitudinal cu sensul de mers, iar pe strada Iuliu Maniu, fiind o stradă foarte îngustă, se vor desființa toate locurile de parcare până la strada Jean Calvin”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Pe Podul Ferdinand se va putea circula doar făcând viraj dreapta spre strada Tudor Vladimirescu.
Străzile Primăriei, Ep. Mihai Pavel și V. Alecsandri devin străzi care se înfundă înspre capătul care dă în Piața Unirii, dar ele vor avea acces cu dublu sens pentru riverani, care vor putea parca pe ambele părți.
”Toate lucrările amintite, cu excepția parcării subterane de pe Independenței, trebuie să fie finalizate în acest an. Este evident că circulația va fi afectată în zona centrală, dar aceasta a fost varianta minimală pentru a putea asigura front de lucru și cale liberă pentru lucrările care se execută aici”, a completat viceprimarul Mircea Mălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam