Banii prin PNDL se dau pe proiecte , nu dupa culoarea politica, spune vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang. Astfel, 75 de unitati administrative din judet vor primi bani prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

In alocari s-a aplicat criteriul „primul venit, primul servit”, prioritate avind scolile, gradinitele si cresele ce necesita reabilitare, apoi investitiile in drumuri judetene, urmate de lucrari pentru infrastructura de apa, canalizare, drumuri comunale, strazi, unitati sanitare si iluminat public.

In Bihor vor ajunge peste 750 de milioane de lei. Cea mai mare suma de mai bine de 115 milioane de lei, va fi directionata pentru lucrarea de reabilitare si modernizare a DJ 764 Beius – Rosia – Astileu – Alesd, ce masoara 33 de kilometri. Cei mai putini bani, insemnand 87,7 mii de lei vor fi alocati Scolii cu clasele I-IV din satul Lupoaia, comuna Holod, pentru reabilitare termica si amenajare grupuri sanitare.

In total, in Bihor, se vor finanta pana in 2020, 173 de obiective de investii. Primarii celor 26 de unitati administrative, care nu vor primi bani prin PNDL 2, nu au de ce sa se planga, sustine Ioan Mang, pentru ca nici nu au depus vreun proiect in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam