Începând din 25.05.2015, în Parcul Libertăţii din Oradea, în zona Pasarelei Hobanate (Podul Intelectualilor), a fost amplasat un cort care găzduieşte standul de preluare a cărţilor pe care orădenii sunt invitaţi să le doneze în beneficiul copiilor din Republica Moldova.
Acţiunea, întitulată “Dăruieşte o carte pentru românii de pretutindeni!”, este derulată de Organizaţia Femeilor Liberale Bihor şi durează până vineri 29.05.2015, inclusiv.
Organizatorii adresează oricăror persoane fizice sau juridice care doresc să contribuie la conservarea, exersarea şi aprofundarea limbii române în Diaspora să doneze cărţi de literatură română pentru copii şi adolescenţi care vor intra în dotarea cât mai multor biblioteci şcolare din localităţi ale Republicii Moldova.
„Îi aşteptăm la standul nostru zilnic, între orele 11 şi 19, pe toţi orădenii care doresc să participe la această acţiune umanitară, donând cărţi pentru copiii fraţilor noştri de peste Prut. Acţiuni similare de colectare de cărţi se desfăşoară simultan în toate regiunile ţării, urmând ca, în perioada 13-15 iunie 2015, o delegaţie a Organizaţiei de femei a PNL să le transporte şi să le distribuie în Republica Moldova” au precizat d-nele Florica Chintovan şi Lidia Popa- copreşedinţi ai OFL Bihor.
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam