Referitor la neregulile financiar- contabile evidențiate de Curtea de Conturi în urma acțiunilor de control și audit la Primăria Municipiului Oradea și entitățile subordonate acesteia pentru exercițiul financiar 2014, Biroul de presă al Organizației Județene PSD Bihor este împuternicit să transmită următorul comunicat de presă:
Potrivit datelor prezentate la finalul săptămânii trecute în informarea către consilierii locali orădeni privind rezultatele acțiunii de control și audit efectuate la Primăria Municipiului Oradea și instituțiile subordonate pentru exercițiul financiar aferent anului 2014, valoare prejudiciilor constatate din bugetul local a fost stabilit la 439.000 lei, aproximativ 98355 de euro. Chiar dacă reprezentații executivului orădean au încercat să minimalizeze impactul acestor prejudicii raportat la bugetul local din anul supus verificărilor de către Curte de Conturi, existența acestor prejudicii este un semn care arată “petele” de pe obrazul administrații pretins imaculate Bolojan. Recuperarea acestor prejudicii s-a produs doar pentru că verificările actelor de către inspectorii Curții de Conturi au scos la iveală plățile nelegale sau nejustificate către diverși agenți economici care au derulat contracte pe bani publici. În aceste condiții ne putem întreba oare ce s-ar fi întâmplat cu aceste sume dacă nu erau efectuate controalele și mai ales dacă tematica de control ar fi vizat întreaga activitate financiar- contabilă a Primăriei Oradea și entităților subordonate acesteia și era verificată fiecare plată/lucrare/categorie de lucrări. Pare ciudată dubla măsură aplicată de administrația Bolojan în a trata diverse subiecte. Dacă despre “mărețele” proiecte sau realizări se impăunează doar edilul șef în schimb ori de câte ori apar întârzieri, disfuncționalități sau eșecuri sunt scoase în față persoane din planul secund, adică viceprimarii, sau personal de execuție, pentru ca nu cumva imaginea creată cu atâta…trudă și alte procedee să fie eventual știrbită. De asemenea este discutabilă modalitatea actualului primar de a-și exercita calitatea de ordonator de credit prin delegarea de semnătură pe unele documente care nu îl…avantajează. Altfel spus, atunci când îi convine semnează acte iar când e ceva de care nu vrea să fie în vreun fel legat își pune viceprimarii să scoată castanele fierbinți, adică un fel de fugă de răspundere.
Solicităm public din partea primarului Bolojan, în calitate de ordonator principal de credite, să prezinte cine a generat prejudiciile stabilite de Curtea de Conturi și mai ales care au fost sancțiunile aplicate, având în vedere că sumele evidențiate ca și prejudicii au fost urmarea plăților nelegale efectuate de personalul din subordinea sa și pe semnătura sa, cel puțin numele său fiind trecut chiar dacă au semnat alții.
01.03.2016 Biroul de presă al PSD Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam