Joi 16 octombrie 2014, a avut loc la Biblioteca Orășenească „Octavian Goga” din Aleșd, curs de educație permanentă și management cultural cu tema „Folclorul – între spectacol și autenticitate”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor în colaborare cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”. La eveniment au participat viceprimari, directori de cămine culturale, referenți culturali și bibliotecari din localitățile Aleșd, Aușeu, Aștileu, Șinteu, Vadu-Crișului, Tileagd, Borod, iar din partea CJCPCT Bihor – Miron Blaga, Anca Popescu, Claudia Postolache și Felician Mureșan, precum și Ligia Mirișan, director la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” .

Cursul și discuțiile au fost moderate de dl. Miron Blaga, care a subliniat printre altele, importanța păstrării folclorului autentic, a implicării culturii în viața cotidiană, necesitatea păstrării identității naționale. Dl. Felician Mureșan a adus în discuție necesitatea educării tinerilor în arta folclorului. D-na Anca Popescu a subliniat faptul că un popor inteligent își va conserva și promova cultura tradițională. D-na Claudia Postolache a vorbit despre necesitatea inventarierii patrimoniului cultural imaterial.

D-na Ligia Mirișan a vorbit cursanților din partea Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, prezentând biblioteca ca un centru cultural al comunității, specificând faptul că biblioteca este un depozitar al tradițiilor.

La finalul cursului, participanții și-au manifestat interesul pentru organizarea mai multor întâlniri de acest gen, în urma cărora să se poată realiza un schimb de impresii și experiențe care să ducă la îmbunătățirea actului cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam