Curs: Filosofie Aplicată
Prezintă: Andreea Neacșu
Data: vineri, 3 februarie, ora 19:00
Loc de desfășurare: Sediul Noii Acropole, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7, parter)

Valoarea filosofiei pusă în practică este aceea că ne determină să ne confruntăm cu propria conștiință și ne îndeamnă la o sănătoasă transformare interioară înainte de a cere ceva de la alții.

Dacă am decide să fim buni și generoși cei dintâi și am trece la fapte chiar dacă alții nu fac la fel, dacă am fi fericiți cu o conștiință împăcată, dacă ne-am gândi înainte la alții și apoi la confortul propriu, dacă am acționa astfel cu autentică libertate, atunci lumea s-ar schimba în bine.

Această căutare a sensului se sprijină în direcția propusă de Noua Acropolă, pe un program de formare ce oferă elevului o dublă abordare: teoretică și practică.

Teoretică, deoarece nu putem trata subiecte fără să le cunoaștem și fără să ne însușim, din moștenirea lăsată de generațiile anterioare, răspunsurile la întrebările care ne preocupă și pe noi astăzi. Practică, deoarece cât ar valora oare o învățătură dacă nu o putem aplica?

Pentru a începe această călătorie a cunoașterii vă invităm vineri, 3 februarie, ora 19:00 la sediul Noii Acropole, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7, parter).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam