Primul concurs oficial de tir cu arcul desfăşurat în localitatea Săcuieni a reunit la linia de tragere aproape 70 de arcaşi bihoreni, la cea de-a doua etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul. C.S. Phoenix Săcueni este cel mai nou membru al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, fiind afiliat şi la federaţia de specialitate.

Clubul Sportiv Phoenix Săcueni este un club cu tradiţie în localitate, dar a înfiinţat o secţie de tir cu arcul la care are aproape 30 de membri, în special la divizia de arc tradiţional. Componenţa este diversificată, de la copii la juniori de toate categoriile şi seniori. Sufletul clubului este antrenorul Iosif Guba, care, având disciplina artelor marţiale, a păşit cu dreptul şi în sportul olimpic numit tir cu arcul: s-a afiliat la federaţia de specialitate şi la Asociaţia Judeţeană pe ramura de sport, iar duminică a organizat şi primul concurs sub auspicii oficiale desfăşurat vreodată la Săcuieni, Cupa Phoenix. Desfăşurată pe stadionul din localitate pentru toate categoriile şi toate diviziile de arc, Cupa Phoenix a etalat 7 ateliere diferite, plus probele de olimpic şi compound. Arcaşii s-au întrecut la ţinte FITA, ţinte 2D şi ţinte mişcătoare, pe distanţe între 10 şi 50 de metri. „Se constată un reviriment al sporturilor considerate până acum <>, iar tirul cu arcul pare să fie în topul preferinţelor atât ale tinerilor dar şi ale adulţilor. Mă bucur că am intrat în marea familie a arcaşilor bihoreni şi sper să ni se alăture şi alte cluburi din judeţ”, a declarat Iosif Guba, preşedintele Phoenix Săcueni.

La barebow seniori, pe primul loc s-a situat Seres Geza şi Szabó István, ambii de la C.S. White Lion, urmaţi de Leon Cosma (C.S. Redpoint Oradea). Cei 26 de reprezentanţi ai gazdelor, C.S. Phoenix Săcuieni, au reuşit să-şi adjudece în total patru medalii de aur, opt medalii de argint şi două de bronz ! La categoria juniori compound, sportivii clubului Redpoint au câştigat tot ce se putea câştiga: Victor Kiss-Antonescu şi Vivien Bălteanu locul I, Alin Mureşan locul II şi Armin Purle locul III. Cea mai disputată categorie, cea de arc tradiţional seniori, unde 22 de concurenţi s-au întrecut în măiestrie, a fost cîştigată detaşat de campionul naţional en titre, Ovidiu Lesei, legitimat la Redpoint Oradea. El a fost urmat pe podium de Bodi Janos (Keleti Gyepu) şi de Ridi Ferencz (Nomad Archery). Foarte aproape de podium a fost şi Szilágyi László, un alt valoros sportiv al clubului din Săcuieni. Cel mai tânăr arcaş bihorean înscris în competiţie, Ridi Zsuzsa, are doar 6 ani, motiv pentru care a şi primit o diplomă.

În clasamentul pe cluburi, după primele două etape, conduce Nomad Archery cu 132 de puncte, urmat de White Lion cu 109 puncte şi de Redpoint cu 94 de puncte. Cu sprijinul unor parteneri tradiţionali, Primăria Oradea, DJST Bihor, Rivolto Cons, Bene, Top Press, Liceul Sportiv şi Liceul de Arte, acesta este al doilea an în care se organizează Campionatul Judeţean sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor. Etapele de campionat judeţean au loc indoor şi outdoor, atât în Oradea cât şi în localităţi din judeţ. Sezonul competiţional 2015 se va încheia cu tradiţionala Cupa Cetăţii \ Cupa Toamnei Orădene, care va avea loc în 10-11 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam