Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează în perioada 23-25 aprilie 2015 Conferinţa internațională cu tema Diplomaţia Culturală la frontiera de Est şi Vest a UE, în cadrul Modulului European Jean Monnet ”Cultural Diplomacy at the East and West Borders of the European Union – an Essential Element in the process of European Integration”, coordonat de lector univ.dr. Alina STOICA.
Deschiderea conferinței va va avea loc vineri, 24 aprilie, începând cu ora 9.30, în Sala PractiPASS a Universității, Campus B, C48.
Lucrările conferinţei îşi propun să surprindă câteva din aspectele care evidenţiază rolul culturii în depăşirea riscurilor şi ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii, în rezolvarea conflictelor regionale din prezent, în demontarea imaginilor mentale, participând în acest sens la înlăturarea neîncrederii dintre oameni, în demersurile de politică externă a Uniunii Europene, în dezvoltarea regională, etc. Aşadar, cooperarea culturală reprezintă o parte vitală a procesului de transformare, de tranziţie, prin care trece tot sistemul internaţional actual.

Prof.univ.dr. Alina Stoica
Manager proiect Jean Monnet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam