Fundația Comunitară Oradea susține proiectul taberei „Creatori de Viitor – Champions United” al Asociației 11even din Cluj Napoca, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Cluj Napoca și cu o serie de parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media. Proiectul va reuni peste 100 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, părinți cu implicare deosebită în procesul educațional, precum și o serie de mentori (personalități din business, mediul academic, sport, etc). Tabăra se va desfăşura ȋn perioada 17-23 iulie 2015 la Cluj-Napoca. Printre mentorii din acest an se vor afla domnii Solomon Marcus (membru al Academiei Române), Bogdan Mursa (reprezentatnt al României în cadrul Microsoft Imagine Cup), Philipp Kandal (CEO Telenav) sau Marius Simion (fondator NLP Mania), iar subiectele abordate vor fi din cele mai diverse : IT, tehnologie și inovație, finanțe și antreprenoriat, viziunea Educației 2025 etc.
Datorită susținerii partenerului principal al acestui proiect – Kaufland România, precum și a altor sponsori privați, printre care Fundaţia Comunitară Oradea, participarea elevilor selectați va fi gratuită. Opt din cei peste o sută de elevi vor proveni din judeţul Bihor. “Dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt cei care, dacă vor alege să trăiască în România, își vor aduce un aport deosebit la dezvoltarea acestei țări”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al programului „Creatori de viitor”.
Liceenii cu performanțe educaționale, sportive sau culturale deosebite sau care au luat parte la diverse proiecte în țară sau străinătate pot să se ȋnscrie ȋn vederea selecţiei pe pagina web a evenimentului accesând urmatorul link: http://www.creatorideviitor.ro/index.php până la data de 15 mai 2015. Mai multe detalii despre agenda evenimentului găsiți accesând urmatorul link: http://www.creatorideviitor.ro/agenda.php.
Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din 8 județe din România.
Contact: Claudia Abrudan
Director Executiv Fundatia Comunitara Oradea
Tel: 0743 295486
E-mail: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam