Reprezentanții Primăriei Oradea au avut miercuri, 25 martie, o întâlnire cu constructorii care lucrează în prezent la realizarea proiectelor din municipiul Oradea. Scopul întâlnirii a fost acela de a se lucra pe șantiere în condiții cât mai bune, în așa fel încât deranjul să fie cât mai mic.
Unul din principalele subiecte discutate a fost transportul și depozitarea molozului provenit de la lucrările din șantiere, constructorii având obligația de a transporta molozul cu mașini acoperite cu prelată și de a depozita molozul în locații speciale și autorizate pentru depozitare.
Totodată, reprezentanții municipalității le-au transmis constructorilor că având în vedere deranjul produs de șantiere în oraș, aceștia vor trebui să contribuie la curățenia suplimentară care se face în această perioadă, inclusiv la spălarea periodică a străzilor din zonele limitrofe șantierelor, motiv pentru care li s-a solicitat să ia legătura cu Societatea RER Ecologic Service. Mai mult, după finalizarea lucrărilor, constructorii au obligația de a reface spațiile verzi care au fost distruse pe parcursul lucrărilor.
Totodată, reprezentanților firmelor care au sedii secundare în Oradea li s-a adus la cunoștință că dacă au mai mult de 5 angajați și au șantiere deschise pe o perioadă mai mare de șase luni, trebuie să-și declare punct de lucru în Oradea, deoarece 41,75% din impozitul încasat pe salarii la nivelul municipiului revine bugetului local.
În încheiere, Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea, le-a spus constructorilor că trebuie să accelereze ritmul lucrărilor, să profite de vremea bună și să lucreze cu program prelungit, în așa fel încât să fie evitate posibilele impedimente care pot apărea pe parcurs și lucrările să fie finalizate la termenele stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam