În şedinţa Consiliului Local de azi, 10 martie 2015, a fost aprobată Strategia de Dezvoltare a Municipiului Oradea.
Planificarea strategică este un important proces sistematic, prin care comunităţile locale pot să îşi creeze imaginea viitorului şi pot concepe etapele necesare în funcţie de resursele locale existente.
Această planificare strategică este o necesitate în condiţiile în care comunitatea locală doreşte să asigure finanţarea proiectelor de dezvoltare din fondurile nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.
Aprobarea strategiei este un pas foarte important pentru Oradea, fiind una dintre condiţiile esenţiale în momentul în care se deschid axele de finanţare europene, pentru ca municipiul nostru să poată contracta astfel de finanţări.
Într-o conferinţă de presă anterioară, primarul Ilie Bolojan spunea: ”Doar acele proiecte care vor respecta strategia de dezvoltare a oraşului vor putea fi eligibile la finanţările din fonduri U.E. Principalul obiectiv urmărit de strategie este ca Oradea să atingă un grad de prosperitate, care presupune un grad de creştere economică, de creştere a PIB-ului. Global, noi trebuie să avem o rată de creştere dublă a dezvoltării faţă de dezvoltarea naţională. Pentru a ne apropia de nivelul mediu din U.E., trebuie să avem ritmuri de dezvoltare de minim 5% pe an”.
Strategia de dezvoltare a municipiului Oradea este structurată pe trei capitole: I – Analiză diagnostic, II- Strategia de dezvoltare şi III – Proiectul Oradea-Sînmartin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam