Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Școala Doctorală de Sociologie, din cadrul Universității din Oradea, organizează, în perioada 19 – 20 decembrie 2016, conferința „Tranziții. Pași în cercetarea doctorală în științe sociale” şi lansarea volumului „Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români: rezultatele studiului internaţional „Lumea copiilor”, avându-i ca autori pe prof.univ.dr. Sergiu Bălţătescu şi conf.univ.dr. Claudia Bacter.

Conferinţa se adresează studenţilor doctoranzi în diferite domenii ale ştiinţelor sociale și umaniste (sociologie, științe politice, istorie). Obiectivul conferinţei este transferul de cunoştinţe şi diseminarea rezultatelor de cercetare obţinute de către studenţii doctoranzi din centrele universitare de la nivel naţional.

Volumul „Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români” va fi prezentat de către autori, prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu și conf. univ. dr. Claudia Bacter. Lucrarea prezintă un raport pe baza datelor pentru România ale valului al doilea de anchetă, desfășurat între anii 2013 și 2014 în 15 țări și finanțat de Fundația Jacobs. Cercetarea de teren a fost coordonată de o echipă de cadre didactice de la Universitatea din Oradea, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială. Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 4.115 copii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Incluzând o cuprinzătoare prezentare a contextului politicilor privind familia și copiii în țara noastră, volumul analizează date, opinii și evaluări ale copiilor cu privire la domeniile cele mai importante ale vieții acestora: familia și condițiile de locuit, banii și situația economică, prietenii și alte relații sociale, zona de locuit, școala, utilizarea timpului, sinele, bunăstarea subiectivă și drepturile copilului.

Evenimentele se desfăşoară la Universitatea din Oradea, str. Universității, campus 2, sala Practipass (luni 19 decembrie) și sala Gheorghe Șișeșteanu (marți 20 decembrie), în conformitate cu programul stabilit.

Informaţii de contact:
Coordonator evenimente: prof.univ.dr. Adrian Hatos
Telefon: 0744262126 / E-mail: ahatos@gmail.com
Informații web privind conferința: http://www.socioumane.ro/index.php/coala-doctoral-de-sociologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam