Asociatia Caritas Eparhial Oradea impreuna cu Episcopia Greco-Catolica de Oradea, sub patronajul Conferintei Episcopilor Catolici din Romania si cu sprijinul Renovabis, organizeaza, in perioada 18-20 februarie 2015, la Hotel Continental Oradea, conferinta internationala cu tema „Migratia romilor: dileme şi perspective ale Uniunii Europene”.

Deschiderea conferintei are loc miercuri, 18.02.2015, între orele orele 9.30-9.45, la Hotel Continetal, în Sala Belvedere etaj 8.

Conferinta se vrea una interactiva si este planificata ca o experienta de impartasire, gandire si invatare. Evenimentul va oferi participantilor un cadru în care acestia sa-si impartaseasca experientele din proiecte, bune practici, dar si sa puna întrebari la care sa gaseasca raspunsuri.
Folosind principiile metodelor work-caffe, respectiv open space, participantii vor fi cei care vor stabili temele specifice ale dezbaterilor si vor formula, la final, concluziile.
Conferinta se adreseaza cu precadere specialiştilor si persoanelor active in domeniul migratiei romilor, atat din tarile de origine ale migrantilor, cat si din tarile de destinatie ale acestora.
Reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale naţionale, institutiilor europene cu responsabilitati in acest domeniu, ai societatii civile si ai diverselor organizatii reprezentative ale romilor din Belgia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Germania, Italia, Ungaria si Romania participa la aceasta conferinta si lucreaza impreuna la gasirea unor modalitati mai bune, mai eficiente de a aborda aceasta chestiune actuala si, in acelasi timp, provocatoare

Va asteptam cu drag.

Pr Olimpiu Todorean
……………………………
www.caritaseparhial.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam