Federatia Patronilor Bihor (FPBh) impreuna cu CJ Bihor au demarat seria conferintelor de lucru cu primariile bihorene in contextul parteneriatului semnat cu cateva luni in urma.

Prima conferinta organizata vineri care a durat trei ore in prezenta a 40 de primarii si circa 10 de firme a avut ca tema oportunitatile de a investi cu bani europeni in modernizatea localitatilor judetului nostru, initiata de Comisia FPBh pe proiecte cu fonduri europene.

Evenimentul a inceput cu prezentarea de catre consultanti cu expierenta in managementul proiectelor, a principalelor axe ale POR, programul operational Regio 2014 -2020, in domeniul eficientei energetice a cladirilor, reducerea dioxidului de carbon printr-un mediu verde mai prietenos, mobilitate electrica, iluminat public si multe alte subiecte.

Firme cu vechime in cadrul Federatiei patronilor Bihor ca Solar Eco System, Pac Systems, ing. Varodi Artur PFA– Auditor Energetic pentru Cladiri, Dacardi, Auto Bara, cunoscutul proiectant in case pasive, dl. Constantin Jurca, dar si companii invitate precum Crius, Anadolu Autombil Rom SRL au facut prezentari de tehnologii asociate cu oportunitatile eligibile din ghidurile POR.

De asemenea, ca si partener de traditie al FPBh, Consilliul Judetean Bihor reprezentat de Dan Poinar a sustinut o prelegere dedicata special posibilitatilor de imbunatatire a infrastructurii rutiere cu fonduri europene. Desi realizata in miezul verii, aceasta prima conferinta de lucru s-a bucurat de un interes crescut din partea primariilor bihorene care au sosit la eveniment pe un traseu jalonat in premiera in oras cu insemnele manifestarii, dar si cu o noutate absoluta prin lansarea dronei manager.

Toamna aceasta va mai aduce inca doua conferinte de lucru tematice pe alte programe cu fonduri europene, dar si transfrontaliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam