In atentia contribuabililor sistemului public de pensii care au
asigurati care isi desfasoara activitatea in locuri de munca incadrate in conditii deosebite de munca

Avand in vedere Hotararea Guvernului nr.1173/2014, publicata in Monitorul Oficial partea II, nr. 962/30.12.2014, pentru modificarea Hotararii Guvernului nr.246/2007 privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite,

Incepand cu data de 1 ianuarie 2015, avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, acordate, valabile pana la data de 31 decembrie 2014 inclusiv, pot fi reinnoite potrivit metodologiei stabilite in cuprinsul hotararii mentionate mai sus .

Aceasta metodologie prezenta in HG Nr. 1173/2014, se aplica numai angajatorilor care detin la data de 31 decembrie 2014 avizul de reinnoire si care pana la aceasta data nu au realizat masurile necesare in vederea normalizarii conditiilor de munca incadrate in conditii deosebite .

Perioada cuprinsa intre 31 decembrie 2014 si data reinnoirii avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite de munca, pentru care angajatorii datoreaza, dupa caz, diferenta dintre cota de contributie de asigurari sociale prevazuta de lege pentru conditii deosebite de munca si cea declarata de catre acestia.

Dorim sa reamintim pe aceasta cale, angajatorilor ca:
 incadrarea tuturor categoriilor de salariati in locurile de munca in conditii deosebite se face, in cazul in care activitatea acestora se desfasoara numai in aceste locuri de munca, potrivit programului normal de lucru

 in termen de 10 zile de la reinnoirea avizelor, sunt obligati sa depuna la casele teritoriale de pensii:
– documentul prin care se dovedeste reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite
– lista cu persoanele care lucreaza in aceste locuri de munca

DIRECTOR EXECUTIV DIRECTOR EXECUTIV ADJUNCT
Leontin TIRLE Carmen POLMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam