Joi, 2 aprilie 2015, de la ora 12, la faza locala a Concursului national interunivesitar de traduceri « Mot à monde » , concurs aflat sub egida Institutului francez din Cluj-Napoca , Ambasadei Frantei si AUF.
Concurentii vor a vea de tradus un text din franceza în romana : fragment din romanul « Meursault contre-enquete » de Kamel Daoud, scriitor algerian, care a castigat Premiul celor Cinci Continente ale Francofoniei în 2014, premiu decernat anual de Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF). Concursul, aflat la editia a IX-a, este organizat de Departamentul de Limba si Literatura Franceza-Germana si se desfasoara in sediul Facultatii de Litere, Pavilionul C, parter, sala 20.
Participa studenti de la Facultatea de Litere, specializarea franceza – 12 studenti, sub coordonarea conf.univ.dr. Rodica Tomescu, in calitate de organizator.
Traducerea declarata castigatoare a fazei locale va participa la faza finala de la Cluj-Napoca care va avea loc în luna mai 2015, unde va fi prezent si autorul.

Dorim sa mai mentionam ca in cele 8 editii precedente, Universitatea din Oradea, prin studentii de la facultatea de Litere a castigat 3 premii I si 2 premii II la faza nationala.

Conf.univ.dr. Rodica Tomescu
Director departament Limba si Literatura Franceza-Germana
Facultatea de Litere
Universitatea din Oradea

Diana Pătru
referent, Biroul de Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam