Ieri, 21 martie 2016, s-a sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi. Cu ocazia acestui eveniment aniversar Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat concursul „TEATRUL MEU DE PĂPUŞI”, prin care i-a provocat pe micii spectatori să devină ei înşişi creatori şi actori.
Peste 90 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani au urcat pe scena teatrului Arcadia şi ne-au purtat imaginaţia prin minunate poveşti din literatură sau creaţie proprie, ajutaţi de păpuşile confecţionate chiar de ei (cu puţin ajutor din partea adulţilor).
Juriul, format din actorul Florian Silaghi, preşedintele juriului şi directorul artistic al Trupei Arcadia, actorul Florin Stan, scenografa Emese Csüri şi actorul Andrei Fazecaş, a răsplătit fiecare participant cu premii ghiduşe, în funcţie de categoria la care a excelat. Astfel, cele 16 momente susţinute de copii au fost distinse cu următoarele premii: premiul GEPETTO pentru cea mai iscusită păpuşă (constructie), ILEANA COSÂNZEANA pentru cea mai estetică păpuşă (frumusete), PĂPUŞA MECANICĂ pentru cea mai robotizată păpuşă, ARLECHINO pentru cea mai manevrabilă păpuşă (manevrabilitate), PĂCALĂ cea mai ghiduşă păpuşă (simpatică), ELMO pentru cea mai veselă interpretare (comic), ALBĂ CA ZĂPADA pentru cea mai convingătoare interpretare (actorie), MICA SIRENĂ pentru cea mai sensibilă interpretare (liric), PRÂSLEA pentru cel mai convingător personaj pozitiv, CROITORAŞUL CEL VITEAZ pentru cea mai curajoasă interpretare (orizont), LICURICI pentru cele mai mici păpuşi, ŞEHEREZADA pentru cea mai autentică creaţie (creatie proprie), PREMIUL PRIETENIEI pentru cea mai unită echipă, TÂNDALĂ pentru cea mai neaosă interpretare şi VRĂJITORUL DIN OZ pentru cea mai surprinzătoare creaţie. Premiile au constat în diplome, un bilet gratuit la teatru, dulciuri, cărţi şi pizza. Pauzele au fost îndulcite cu prăjituri delicioase şi multă voioşie.
Toţi cei care au fost prezenţi la acest eveniment au avut parte de o zi minunată. Copiii ne-au demonstrat încă o dată că imaginaţia nu are limite şi că poveştile pot trezi mereu în sufletele adulţilor spiritul ludic. A fost cea mai frumoasă aniversare închinată teatrului de păpuşi şi păpuşarilor care dau viaţă fermecătoarelor poveşti.
Mulţumiri şi celor care au făcut posibile frumoasele premii, şi anume Bella Design, Librăria Humanitas, European Food, cofetăria Scala şi Pizzeria Zulu.
_________________________________________________
Florina Rus
secretar literar
Teatrul Regina Maria
email: presa@teatrulreginamaria.ro
website: teatrulreginamaria.ro
tel: 0752 598 805

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam