Avem placerea sa va invitam vineri, 5 iunie 2015, incepand cu ora 19, în Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea la concertul aniversar al Orchestrei Simfonice de Suflatori Oradea.

Orchestra Simfonica de Suflatori din Oradea (OSSO) a luat fiinta în urma cu 5 ani la initiativa unor tineri muzicieni animați de Prep.univ. Székely István, dornici de a promova un nou stil de muzica. Orchestra a cunoscut succesul atat la nivel national cat si international, participand la festivaluri si concursuri in tara si strainatate. In decembrie 2013, Orchestra Simfonica de Suflatori din Oradea a intrat în Asociatia Internationala a Orchestrelor Simfonice de Suflatori (W.A.S.B.E), iar in luna iunie a anului 2014, a fost distinsa cu Premiul cel Mare la un concurs international din Serbia.

Concertul extraordinar va avea loc In colaborare cu Corul D’al segno si Corul Facultatii de Arte, Departamentul de Muzica al Universitații din Oradea. Muzicienii doresc sa incante publicul oradean cu un program diversificat si atractiv care include lucrari din repertoriul muzicii clasice si prelucrari dedicate formatiilor de acest gen: coloana sonora a filmului Superman, Hallelujah de Haendel (prelucrare gospel-jazz pentru cor si orchestra simfonica de suflatori), coloana sonora a filmului Salvati Soldatul Ryan – Hymn to the fallen, Conquest of Paradise de Vangelis și Cantata 147 de J.S. Bach. In acompaniamentul orchestrei, sase solisti (Ancuta Pop, Bede Robert, Geréd Emőke, Carmen Elena Pop, Bede László) vor interpeta arii din opere si operete celebre de Puccini, Verdi, Lehár iar la vioara (Székely Boglárka) va fi redata coloana sonora a filmului Lista lui Schindler.

Atmosfera de sarbatoare va fi sustinuta de jocuri de lumini si proiectii. Orchestra va fi dirijata de domnii profesori Orosz János si Conf.univ. Dr. Valentin Lazar, iar conceptia scenica ii apartine doamnei Conf.univ. Dr. Carmen Vasile. Corul este pregatit de Conf.univ. Dr. Valentin Lazar.

Artiștii spera sa ofere publicului oradean o seara de neuitat plina de fantezie si buna-dispozitie. Biletele, in valoare de 10 Ron, se gasesc la Casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

PhD Docent CARMEN VASILE

Mobile: +4 0723 670392 / e-mail: dr.carmen_vasile@yahoo.com

FB / LinkedIn / Blog

Almanah Euterpe / Opera Oradea / University of Oradea Publishing House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam