Ieri, 11 dec. 2014, a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare între Municipiul Oradea şi compania Emerson, care a achiziţionat terenul în suprafaţă de 254.533 mp, din Parcul Industrial Eurobusiness Oradea. Preţul de vânzare al terenului a fost de 10.436.000 lei, sumă care a fost integral virată la bugetul local.
Grupul american Emerson are un plan de investiții pe termen lung în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I. Investiția totală în centrul de producție și servicii de suport se va realiza etapizat până în 2022, urmând să se ridice la 80 de milioane de euro.
Emerson este în prezent în curs de finalizare a construcţiei primei hale de producţie din parcul industrial Eurobusiness Oradea.
La nivel mondial, grupul Emerson, cu sediul central în St. Louis, Missouri – SUA, oferă produse şi servicii pentru sectoarele: industrial, comercial sau dedicat consumatorilor, grupate în cinci platforme (Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies şi Commercial&Residential Solutions).
Emerson, listat la Bursa din New York (NYSE:EMR), are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global şi deţine fabrici în 240 de locaţii din întreaga lume.
În România, Emerson deţine, pe lângă investiţia din Oradea, un campus în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, unde lucrează în prezent peste 2.200 de angajați și un birou de vânzări la București.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam