Sportivii clubului Crișul Oradea se vor putea deplasa la competiții și în cantonamente cu microbuzul propriu. Asta, după ce la insistența directorului clubului, Ionel Bungău, Ministerul Tineretului și Sportului a repartizat clubului orădean un mini-autocar marca Mercedes de 28+2 locuri. O altă veste bună pentru angajații de la CS Crișul a venit de la MTS și prin aprobarea cererii de deblocare a trei posturi de antrenori. Vizați sunt tehnicienii de la judo, polo și înot.
Clubul Sportiv Crișul Oradea și-a rezolvat problema transportului, după ce insistenţa directorului Ionel Bungău pentru a achiziționa un mijloc de transport pentru a asigura sportivilor transportul la competiții a dat roade. Astfel, clubul orădean a primit la începutul acestei săptămâni un microbuz marca Mercedes, cu 28+2 locuri, repartizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul unui program de dezvoltare a parcului auto, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Conform directorului CS Crișul, mini-autocarul are o valoare de 320.000 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 75.000 de euro și are o capacitate mai mare decât s-ar fi așteptat conducătorii clubului orpădean. „Suntem singurul club sportiv din ţară care a beneficiat de un autocar de 28+2 locuri, celelalte au primit autocare de 16+1 locuri. Doresc să aduc mulţumiri secretarului general al MTS, Valentin Florin Trifan, pentru această repartiţie”, a declarat Ionel Bungău, în conferința de presă de luni, când a prezentat microbuzul.
Această realizare pentru clubul sportiv orădean va aduce avantaje și de ordin economic, conform directorului CS Crișul. „Acest autocar va aduce o economie în bugetul nostru, facilitând deplasările echipelor şi sportivilor clubului. Putem duce chiar două echipe simultan, mă refer la cele de polo copii sau juniori, unde deplasările se suprapun de multe ori. Vom putea de asemenea să-l închiriem, în special în perioada de vară, când competiţiile sportive intră în pauză. Sigur că un astfel de autocar implică şi cheltuieli, pe care le-am evaluat la circa 1.000 de euro pe lună (salariul şoferului, asigurare, rovignetă, licenţă de transport). Dacă îi vom însă asigura un management bun, autocarul ne va aduce bani, contribuind la suplimentarea bugetului de care beneficiază clubul nostru”, a mai precizat Ionel Bungău.
Pe de altă parte, directorul clubului Crişul Oradea a prezentat o altă realizare și anume aceea a deblocării anumitor posturi în cadrul clubului în ceea ce-i privește pe antrenori. Astfel, a fost primită aprobarea din partea MTS-ului pentru deblocarea unor posturi de tehnicieni la secțiile de judo, polo și înot. „Această măsură ne va permite să întregim normele la polo şi înot pentru antrenorii Cosmin Goina şi Illes Zsolt şi să o cooptăm la judo în staff-ul tehnic pe sportiva noastră Ioana Matei. Mă bucur că în sfârşit această problemă, a jumătăţilor de normă, a fost rezolvată”, a mai adăugat Ionel Bungău.

Mihai Anghel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam