85 de copii si tineri oradeni, membri ai Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei – Centrul Local Oradea pleca in perioada 26 – 30 August, pe Valea Draganului, in campul anual de vara.

‚‚E scris intr-o profetie veche, ca la un moment dat, Vulturul de Aur va poposi in Valea Draganului iar triburile amerindiene ii vor urma zborul spre acel taram stiind ca in momentul in care isi va lua zborul, vantul de sub aripile sale ii va face nemuritori.’’

Pe parcursul celor 5 zile de camp, cercetasii vor participa la diverse ateliere (noduri, prim ajutor, bodypainting, orientare, fotografie, improvizatie, gatit sau comunicare), isi vor construi o asezare in apropiere de Alunu, vor parcurge un hike de 24 de ore si vor vizita muzeul viu al profesorului Sanislav, din Alunu. Toate acestea, pentru a gasi indicii despre locatia exacta a vulturului de aur. Le dorim bafta in cautari si speram sa se intoarca nemuritori, precum se arata in profetie.

Aventura cercetasiei este mai captivanta si mai colorata datorita determinarii partenerilor de a ne fi alaturi in crearea unor activitati extraordinare de invatare prin actiune. Pe aceasta cale, dorim sa le multumim partenerilor de la Salvamont Bihor, Romarketing si Born in Transylvania, care ne sustin in ateliere, dar si voluntarilor adulti care ofera educatie pentru viata si provocari continue, saptamanal, celor peste 100 de copii si tineri oradeni, membri ai organizatiei.

20 de ani de educatie pentru viata
Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Centrul Local Oradea a implinit, pe data de 9 August 2015, 20 de ani de existenta. Acesti¬ ani de cercetasie inseamna provocare continua, educatie pentru viata, multa, multa traditie, inseamna copii ai primelor generatii de cercetasi care sunt acum la randul lor cercetasi si inseamna o mare familie intinsa pe multe generatii care contribuie la o lume mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam