Bursa Talentelor este un program de granturi dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea, prin care se încurajează performanţa tuturor celor înscriși într-o formă de învățământ și care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte ce au ca scop realizarea unor produse novatoare, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărți, cercetări de piață, participarea la competiții, etc. şi care aduc un plus de valoare comunităţii bihorene.
Dorim mai ales să încurajăm tinerii talentați indiferent de domeniu (științe exacte, științe umane, arte, sport etc.) şi să le oferim susţinere şi încredere în drumul pe care l-au ales. Considerăm că tinerii sunt o valoare importantă a oraşului nostru, membri ai comunităţii care pot influenţa pozitiv dezvoltarea ei, prin exemplul propriu dar și prin ceea ce realizează atât în prezent, cât şi în viitor.
Câştigătorii celei de a treia ediţii a programului Bursa Talentelor al Fundaţiei Comunitare Oradea au fost selectaţi de
către juriu.
Juriul Bursa Talentelor ediţia a III-a este format din:
• Dacian Palladi (Preşedinte de juriu) – Consultant în afaceri
• Laura Breb – Jurnalist
• Codruţa Meşter – Director general firmă de servicii de consultanță și management
• Horaţiu Tănescu – Antreprenor domeniul IT, membru fondator Rotaract Club Oradea
• Adrian Ciorna – Consultant, Fondator Asociaţia Habitat pentru Umanitate
• Diana Geambaşu – Notar public
• Diana Năstase – Director Resurse Umane S.C. Plexus Services RO SRL
• Simona Trip – Prorector Managementul Serviciilor Studenţeşti şi Sociale, Universitatea Oradea

Anul acesta vor fi finanţate proiecte din diverse domenii: cultural, tehnic, educaţie, sport, artă. Şase burse vor fi acordate proiectelor din Oradea, iar patru burse merg către Salonta şi Beiuş, juriul fiind plăcut impresionat de propunerile venite de la elevii din aceste localităţi.

Proiectele câştigătoare sunt:
1. Din cer, despre pământ – Secession Urban Art – un proiect care îşi propune să promoveze oraşele Oradea şi Beiuş prin trei activităţi: clipuri video de promovare a arhitecturii oraşului Oradea, acţiune de artă urbană cu tema „Arhitectura secession” timp de două zile în centrul oraşului, clipuri de promovare a întreg oraşului Beiuş.
2. Light runaway – Pista luminii – reabilitarea pistei de alergare din Salonta şi organizarea unui concurs de alergare nocturnă.
3. Be $mart – un program de educaţie financiară pentru 750 de elevi din mediul rural şi semi-urban, susţinut de traineri experimentaţi.
4. Rising stars – înfiinţarea unui cerc de astronomie pentru elevii din Salonta, unde aceştia vor acumula cunoştinţe de bază din domeniul astronomiei şi vor face observații astronomice sistematice.
5. Tu cum te priveşti în oglindă? – program cu scop preventiv dedicat adolescenţilor, care identifică şi intervine asupra unor elemente (cognitive, afective şi comportamentale) specifice anxietăţii sociale şi atitudinii negative faţă de aspectul fizic.
6. Programarea hibridă a roboţilor – utilizarea unei interfeţe umane în scopul programării unui robot cu ajutorul unei mănuşi.
7. Teatrul micului beiuşean – selectarea unor copii şi tineri care să formeze o trupă de teatru amator. Se va pune în scenă spectacolul micul prinţ de Antoine de Saint-Exupery, avându-i în distribuţie pe aceşti tineri actori, contribuind astfel la redeschiderea teatrului din Beiuş.
8. Alb şi negru – Club de şah – înfiinţarea unui club de şah prin care elevii din Salonta vor beneficia de lecţii de şah şi concursuri la nivel de campionat naţional.
9. Un tramvai numit speranţă – organizarea unei petreceri în tramvai, cu scop caritabil, prin care se încurajează voluntariatul tinerilor prin activităţi de fundraising. Toate fondurile adunate vor fi donate tinerilor de la Asociaţia S.O.S. Autism şi Asociaţia Down.
10. Viaţa e în mâinile tale – o caravană care va circula prin liceele din judeţ pentru a informa şi educa tinerii cu privire la siguranţa rutieră, riscul consumului de alcool la volan şi purtarea centurii de siguranţă, prin proiectare de videoclipuri şi filme tematice.

Toţi cei 10 coordonatori ai proiectelor selectate vor participa în data de 9 Decembrie 2015 la Bursa Talentelor, organizată de Fundaţia Comunitară Oradea în cadrul Galei Responsabilităţii Sociale Corporative, cererea de burse întâlnindu-se cu ofertele finanţatorilor. Fundația Comunitară Oradea invită la eveniment companii interesate a se implica financiar în susţinerea proiectelor ce vor dinamiza comunitatea bihoreană.

Vă reamintim că în 28 Septembrie 2015 Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de-a treia ediție a proiectului ”Bursa Talentelor”, proiect prin care încurajăm performanța celor înscriși într-o formă de învățământ, talentați indiferent de domeniu (științe exacte, științe umane, arte, sport etc.). Astfel, avem în vedere acordarea unui număr de 10 burse în valoarea de 4.500 lei/bursă.
În primele două ediţii ale proiectului au fost acordate, cu sprijinul sponsorilor și al donatorilor, 13 burse cu o valoare totală de 109.425 lei.
Contact:
Roxana Trifa
Grant Manager
Mobile: 0771 35 87 76
e-mail: roxana.trifa@fundatiacomunitaraoradea.ro
Web: www.fundatiacomunitaraoradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam