Vedete ale scenei și prieteni de o viață, Horațiu Mălăele și Ion Caramitru vin la Oradea cu o ediție de gală a înfruntării lor actoricești ”arbitrate” cu virtuozitate de violoncelistul Adrian Naidin, un fascinant duel de vorbe de duh, versuri alese și umor fin. În topul celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor stagiuni, spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele” va fi susținut luni, 26 octombrie 2015, de la ora 19, pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea.
Spectacolul este o excelentă provocare pentru cei doi excepționali actori, care explorează cu umor subtilități ale memoriei culturale și firide secrete ale unui labirint emoțional sensibil. Caramitru recită cu un har care-l face unic în teatrul românesc, imaginând, cu ingeniozitate, răspunsuri pe măsura unui vulcan al scenei ca Horațiu Mălăele, irezistibil și plin de spirit – demonstrații de virtuozitate într-un duel de verbe la care invocați ca ”martori” sunt Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu.
Horațiu Mălăele mizează pe geniul său comic care are la îndemână un arsenal impresionant de subtilități artistice. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, Mălăele este într-o perpetuă și vie căutare a esenței și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu seamănă cu cea anterioară.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat provocarea de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, susține muzicianul.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă la București și în turneele din țară, spectacolul ”Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele” începe acum noua stagiune cu seria edițiilor de gală. E o întâlnire de neratat, cu trei artiști fenomenali, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”.

Biletele pentru reprezentația orădeană a acestui eveniment s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Regina Maria, deschisă de luni până vineri între orele 10-19, iar sâmbăta-duminica între orele 10-13 (rezervări de locuri la tel. 0259 440 742).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam