Numele proiectului: Oradea GrillFest & Rock (campionatul judeţean de gătit în aer liber) – Ediţia I
Data şi locul de desfăşurare: 29-31 mai 2015, Cetatea Oradea
Organizatori: Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D’ART
Parteneri:
• Consiliul Judeţean Bihor – Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Ioan Covaci, Klein Ioana Teodora
• SELGROS CASH&CARRY, TUBORG, DOOZ, Proper Marketing & Events, Kogayon Studio, Virtual Craft, Sinton Expert, Partizan Security, Europlast România
• D.S.V.S.A. Bihor, I.P.J. Bihor, I.J.J. Bihor, I.S.U. Bihor
Sponsori: Panebo Gaz, Pită Lugaş, Constructorul Sălard

Scop: Organizarea Campionatului judeţean de gătit în aer liber, Ediţia I – concurs între firme specializate din Bihor

Obiective:
• Promovarea Cetăţii Oradea ca destinaţie turistică
• Promovarea Cetăţii Oradea ca loc de desfăşurare a evenimentelor culturale locale
• Promovarea tradiţiilor bihorene de gătit în aer liber
• Desemnarea reprezentantului judeţului Bihor la campionate naţionale sau internaţionale de gătit în aer liber
• Departajarea firmelor specializate în gătit în aer liber sau chiar realizarea selecţiei pentru participarea lor la „Toamna orădeană”
• Promovarea trupelor rock din judeţul Bihor

*

Concurenţi: restaurante, firme de catering, firme specializate în gătit în aer liber, săli de evenimente
„Instrumente” de gătit: plită, grătar, ceaun, proţap
Ingrediente:
• mititei, cârnaţi
• carne de: porc, vită, oaie, capră, iepure, pasăre (proaspătă, afumată sau pastramă)
• peşte, fructe de mare
• legume, fructe
Produse:
• toroş, bogracs, guiaş, bob-gulyas, fasole cu ciolan, tocăniţe, produse speciale
• ciorbe şi supe
• garnituri (legume, mămăligă etc)
• sosuri

Pentru fiecare echipă participantă organizatorii asigură:
• spaţiu expoziţional de 10 m/ 4 m
• acces la curent electric şi apă
• vouchere – SELGROS (500 lei)
• butelii de aragaz – PANEBO GAZ (8 bucăţi)
• pâine – PITĂ LUGAŞ (50 kg)
• dozatoare pentru servit bere, vitrine bere (exclusivitate TUBORG)

La cerere, organizatorii pot pune la dispoziţia participanţilor corturi; participanţii pot folosi propriile corturi, neinscripţionate!
De asemenea, organizatorii asigură, pentru vizitatori, spaţiu de servit masa (mese şi bănci), tomberoane şi toalete ecologice.

În cazul în care numărul celor înscrişi va depăşi maximumul admis de 12, locurile în concurs vor fi scoase la licitaţie „publică”.

Se jurizează:
• organizarea cortului
• produse la plită şi grătar – câte un platou pe zi: vineri, sâmbătă şi duminică
• produse la ceaun – câte două ceaune pe zi, sâmbătă şi duminică
• produse la proţap (opţional), produse speciale (opţional).

*

Program (SCHIŢĂ!!!):

Vineri, 29 mai
16,00-16,30 – Deschidere festivă
16,30-19,30 – Concurs de gătit la plită şi grătar – profesionişti (Proba 1)
16,30-20,00 – Concursuri de gătit în aer liber – amatori (slănină în frigare)
20,00-23,00 – Concerte: Acelsziv, Jazztoday, Pseudonym

Sâmbătă, 30 mai
10,00-16,30 – Concurs de gătit la plită, grătar, ceaun şi proţap – profesionişti (Proba 2)
10,00-11,00 – Spectacol de teatru pentru copii – „Poveşti populare ruseşti” (Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria)
16,30-17,30 – Demonstraţii (workshop-uri) – maeştri în artă culinară (chef CEZAR)
17,30-18,30 – Parada Ordinului Cavalerii Vinului European & Degustare de vinuri bihorene – Centrul de cultura şi civilizaţia vinului Millesime
18,30-19,30 – Concursuri de gătit în aer liber – amatori (peşte la grătar)
20,00-23,00 – Concerte: Miraj, Sign Out, A.G. Weinberger

Duminică, 31 mai
10,00-16,00 – Concurs de gătit la plită, grătar, ceaun şi proţap – profesionişti (Proba 3)
10,00-11,00 – Spectacol de magie pentru copii – Eduard şi Bianca
12,00-13,30 – Demonstraţii (workshop-uri) – reţete tradiţionale bihorene – amatori
15,00-19,00 – Concursuri de gătit în aer liber – amatori (bogracs)
19,00-20,00 – Festivitate de premiere
20,00-23,00 – Concerte: Dutka Andras Band, N.O.R., Sarmalele Reci

*

Pe toată durata evenimentului, în Cetatea Oradea va avea loc un Târg de produse tradiţionale bihorene şi expoziţii de pictură şi carte (pictori şi autori bihoreni)!
De asemenea, Oradea GrillFest & Rock 2015 va găzdui cea de-a 38-a ediţie a tradiţionalului festival-concurs de muzică populară „Mândru-i cântecu-n Bihor”!

Târg de produse tradiţionale bihorene (V-D, 10.00-19.00)
Vizitatorii vor putea achiziţiona, direct de la producătorii bihoreni, ceramică, obiecte din lemn, ţesături şi podoabe, împletituri, icoane şi pictură naivă, instrumente muzicale etc., precum şi diferite produse agro-alimentare (sucuri de fructe, miere, ceaiuri şi poţiuni).

Expoziția plasticienilor bihoreni – „Fragmente vizuale” (V-D, 10.00-19.00)
Artiști expozanți: Radu Pămant, Klein Ioana Teodora, Alexandru Blajan, Ovidiu Sălăgean, Horea Sălăgean, Tudor Frâncu, Elena Bissinger, Tiberiu Kovacs, Mircea Boțog, Andreea Giurgiu, Dan Hora, Papp Gabriel, Cia Vie, Mihaela Tătulescu, Radu Târnoveanu, Bihari Barna, Cristina Popon, Anca Popescu, Angela Szabo, Cristina Breteanu, Dan Dorel, Dan Mircea, Mihai Dascălu, Zoli Tikosi etc.

Târgul de produse la mâna a doua pentru copii (S, 10.00-14.00)

Târg de ofertă educaţională (V-D, 10.00-19.00)
Organizator: Universitatea din Oradea

*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam