În cele 14 zile de campanie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea și Asociația ”Cei 40 de Mucenici” au oferit 25 Certificate de ”Donator de Istorie”, însă lor li s-au alăturat numeroși alți donatori anonimi.
Astfel, peste 35 de orădeni, plus muzeografii Muzeului, au contribuit deja la realizarea în cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea a unei colecții inedite de obiecte din ”Epoca de aur”.
Au fost adunat sute de obiecte: steaguri cu stema RSR și PCR, tablouri cu cele două steme și portretul lui Ceaușescu, o bucată din placă de marmură din fostul obelisc sovietic din Piața Ferdinand pe care scrie în limba rusă ”Libertate”, volumele cu congresele PCR, un borcan cu gem din 7 iulie 1987 și o sticlă de șampanie la fel de veche, cravată de pionier, păpușile copilăriei, peștișorul de sticlă de pe televizor, bibelouri, televizoare, radiouri, sticle de sifon, un pachet de țigări ”Carpați”, cărucior de copii, cărți de propagandă, stilouri cu penițe, călimară cu cerneală, carpete de perete, aparate foto etc.

Campania continuă în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.
MULȚUMIM tuturor pentru toată încrederea acordată!

Cristina Puscas,
vicepreședintele Asociației ”Cei 40 de Mucenici”

https://www.facebook.com/events/1930470953846624/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam