O culegere de 82 de portrete și interviuri realizate cu oameni ai Bihorului care s-au remarcat de-a lungul timpului prin calitățile lor morale și profesionale a fost lansată luni seara la Primăria Oradea. De la regizori, pictori, designeri, scriitori, profesori, studenți, elevi, ingineri până la artiști plastici, actori, poeți, arhitecți, sportivi, cântăreți și mulți alții, cu toții își împărtășesc, în acest volum, realizat de jurnalista Cristina Liana Pușcaș, experiențele de viață.

‘Cartea ‘Bihoreni cu care ne mândrim’ este căutarea mea despre ce-i face pe oameni fericiți. Este o carte născută din dorința de a cunoaște și de a scoate la lumină oameni de valoare, dar mai puțin cunoscuți, care nu apar toată ziua în mass-media. Sunt bihoreni care au o viață prolifică din punct de vedere profesional și care au dus renumele județului dincolo de hotarele lui’, a declarat Cristina Pușcaș.

În cuprinsul lucrării se regăsesc numele unor cunoscute personalități orădene precum Ana Blandiana, regizorii Tudor Chirilă și Marian Crișan, criticul de teatru Elisabeta Pop, inventatoarea în domeniu alimentar Simona Bișboacă ori expertul în educație parentală Simona Iacob Le Roy.

Dar majoritatea sunt tineri de valoare printre care se află Horia Onița-președintele Consiliului Național al Elevilor, Tudor Ursente-specialist în comunicare ori viitorul regizor de teatru Alexandru Weinberger Bara sau violonistul Remus Rîmbu.

‘Lucrul făcut din suflet pentru a fi dăruit sufletelor, fiecare la locul său, trăind bucuria datoriei împlinite pentru sine însuși, în fața lui Dumnezeu, dar și a lumii care ne înconjoară, este generator de bine pentru comunitate. Recunoașterea vine, uneori mai devreme, alteori mai târziu, dar ea vine ca o binemeritată răsplată, ca un fel de demnitate exemplară’, a declarat la lansarea volumului episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

Volumul a apărut la Editura Duran’s.

Eugenia Pașca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam