Proiectul Poliției Locale Oradea intitulat „BARCA VERDE – RECICLĂM PENTRU NATURĂ” se află în aceste zile pe ultima sută de metri.
În cadrul proiectului a fost realizată o ambarcaţiune exclusiv din PET-uri, care va fi lansată pe Crişul Repede, lângă Podul Carol I, vineri, 5 iunie 2015, ora 11:00, de Ziua Mondială a Mediului. Aceasta va avea o lungime de peste 6 m. La eveniment sunt așteptați cât mai mulți participanți.
Proiectul „BARCA VERDE – RECICLĂM PENTRU NATURĂ” a constat într-o campanie de informare a cetățenilor atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pe site-ul U.E., cu privire la scopul colectării și reciclării recipientelor din plastic de tip PET, dar și în colectarea efectivă a acestor pet-uri în vederea realizării unei ambarcațiuni. În cadrul acestui proiect, Poliţia Locală Oradea a implicat cadre didactice, copii preşcolari și școlari, care au colectat peste 4500 de flacoane de tip PET, toate fiind folosite pentru realizarea ambarcaţiunii.
Pe această cale, Poliţia Locală Oradea doreşte să felicite cadrele didactice din următoarele instituţii de învăţământ, care s-au implicat în acest proiect: Universitatea din Oradea – Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, Liceul cu Program Sportiv LPS „Bihorul”, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, Grădiniţa nr. 23, Grădiniţa nr. 41, Grădiniţa nr. 30 „Mugurel”, Grădiniţa nr. 52, Grădiniţa nr. 53, Grădiniţa cu program prelungit nr. 22, dar și pe cei peste 100 de voluntari care s-au implicat în acest proiect.
Menţionăm faptul că proiectul a fost promovat şi la nivel internaţional pe site-ul Uniunii Europene – http://esdw.eu/country/romania/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam