Conform datelor primite de la staţiile hidro, în bazinul hidrografic Crişuri au fost depăşite cotele de inundaţii aferente codului portocaliu pentru: Pocola (pe Valea Roşie) şi Hidişel ( pe Topa, în timp ce cotele de atenţie aferente codului galben se menţin pentru: Vadu Crişului ( pe Crişul Repede), Copăcel (pe Valea Chijic), Nuşfalău şi Marca ( pe Barcău).

Având în vedere precipitaţiile şi creşterile de dibite de pe afluenţi, avertizarea hidrolocică se prelungeşte pentru Crişul Repede amonte de Vadu Crişului, Valea Roşie în apropierea localităţii Pocola şi pentru râul Barcău localităţile Marca şi Nuşfalău.

În functie de evoluţia evenimentelor vom reveni.

COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporita în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la
inundaţii. Depasire COTE DE ATENTIE (CA);

COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire
COTE DE INUNDATIE (CI);

COD ROŞU: Risc de viituri majore. Ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor si bunurilor. Depasire COTE DE PERICOL (CP).

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
Str. Ion Bogdan, nr. 35, 410125 Oradea,Tel: (0259) 442 033; (0259) 443 892; Fax: (0259) 444 237
Birou Relaţii cu Presa
Anca MIHOCIU
E:mail: presa_abacrisuri@yahoo.com
Tel: 0746/179564

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam