Municipalitatea continuă lucrările legate de proiectul „Descongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității populației pe coridorul tranfrontalier de legătură Oradea- Biharkeresztes”. În urma acestor lucrări, se va realiza un drum expres de 3,5 kilometri, care va face legătura între podul rutier peste Crișul Repede – Dragoș Vodă şi strada Bihorului.
Lucrările au început în cursul lunii octombrie 2014 şi continuă în prezent pe mai multe tronsoane.
Astfel, pe Dealul Pisicii se execută lucrări de foraje la micropiloți și relocări de utilități. Pe porțiunea cuprinsă între strada Adevărului și Graurilor (Dealul Ciuperca), s-au executat micropiloții forați, ziduri de sprijn (inclusiv amprentări arhitectuale), relocări de utilități, breteua către strada Graurilor. La viaductul situat între străzile Gh. Doja și L. Pasteur, au început lucrările de relocare a utilităților electrice și apă-canal, precum şi lucrări de sprijinire la pilele viitorului viaduct și la piloți.
De asemenea, pe strada E.Teodoroiu, în dreptul străzii Feleacului, se execută zidurile de sprijin pe partea stângă a drumului, în timp ce la capătul străzii, pe străzile Ana Ipătescu și Depoului, se execută relocările la rețeaua de termoficare.
La capătul opus al drumului expres se lucrează la podețul situat peste Pârâul Întunecat și la zidurile de sprijin care mărginesc sensul giratoriu de la intersecția cu strada Bihorului și Teodor Neș. În ceea ce privește breteaua dintre străzile Adevărului și Piatra Craiului, continuă lucrările la podețul și la rampele acestuia.
Proiectul drumului expres vizează zona de dealuri a municipiului şi constă în realizarea unui nou drum paralel cu calea ferată, care va face legătura între podul rutier peste Crișul Repede – Dragoș Vodă şi strada Bihorului. Realizarea acestui drum va duce la descongestionarea traficului pe Bdul Magheru – str. Republicii – Gara CFR, zonă actualmente foarte solicitată şi aglomerată, tocmai din cauza preluării traficului de pe aceste dealuri.
Acest proiect este finanțat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, valoarea contractată este de 14.936.660 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 5.515.674,18 euro cu TVA, iar contribuția proprie a municipalității este de 9.420.985,82 euro cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam