Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Borş – I.T.P.F. Oradea au depistat un cetăţean polonez şi un lituanian, care conduceau două autoturisme model Range Rover, a caror valoare se ridica la suma de 200.000 euro si care erau căutate de autorităţile din Germania, respectiv Franţa, în vederea confiscării.

* La data de 20.01.2016, în jurul orei 19.13., la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul lituanian Gintautas B., în vârstă de 58 de ani, conducând un autoturism marca Land Rover, model Range Rover, an de fabricaţie 2013.
Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor maşinii, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au constatat că certificatul de înmatriculare este fals, iar autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Franţa la data de 04.12.2015.
Având în vedere cele constatate, autoturismul, în valoare de aproximativ 80.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor.

*La data de 23.01.2016, în jurul orei 05.45, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Taduesz B., în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism marca Land Rover, model Range Rover, an de fabricaţie 2015.
Poliţiştii de frontieră au verificat documentele masinii, ocazie cu care au constatat că, si in acest caz, certificatul de înmatriculare este fals. De asemenea, autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Germania la data de 21.12.2015.
Având în vedere cele constatate, autoturismul, în valoare de aproximativ 120.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru infracţiunile de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam