Astăzi, 5 octombrie 2015, au sosit din Italia piesele care vor constitui prima dintre cele patru fântâni arteziene, care vor fi amplasate în Piaţa Unirii. Este vorba de piese de piatră prelucrate conform designului din proiect.
”Montarea pieselor va începe în zilele următoare, urmând ca pe măsură ce componentele vor fi ansamblate, să fie aduse şi celelalte piese. Fiecare fântână arteziană este realizată din elemente de piatră masivă, cu beton pe dinăuntru. Între cele patru fântâni va exista un platou pietonal”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Cele patru fântâni vor mobila cele patru extremităţi ale platoului oval din faţa Pasajului Vulturul Negru.
În luna martie 2012, Primăria Oradea a semnat contractul de finanțare al proiectului „Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Unirii”, prin Programul Operaţional Regional. În anii următori au fost realizate documentațiile și achizițiile publice necesare realizării proiectului, iar la finalul lunii decembrie 2014, administrația orădeană a dat ordinul de începere a lucrărilor propriu-zise de reabilitare a Pieței Unirii.
Asocierea de firme Drumuri Orășenești SA, SC Electro Construct Sildac SRL, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi SPA, SC Insanrisa SRL și SC Gardener SRL a demarat lucrările în data de 16 februarie 2015. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam