Azi au început lucrările la grădina publică de pe Dealul Ciuperca, lucrări cuprinse în proiectul „Dezvoltarea de habitate naturale de floră spontană şi specii de arbori protejaţi pe Dealul Ciuperca – Oradea”.
Proiectul are ca scop punerea în valoare a acestui obiectiv şi amenajarea sa ca zonă de agrement tradițională a orașului, fiind finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria. Valoarea proiectului este de 1.722.253 euro, din care 54,07% reprezintă contribuția proprie a municipiului iar 45,93% reprezintă finanțare nerambursabilă. Suprafața care urmează să fie amenajată este de 38.759 mp.
Pentru ca întreaga zonă să fie cât mai agreabilă pentru vizitatori, pe deal se vor amenaja alei dotate cu mobilier urban, de la băncuţe, coşuri de gunoi, până la corpuri de iluminat, toate integrate perfect în ambientalul specific. Va fi amenajată și o zonă verde, după conceptul de “grădină botanică” în aer liber.
În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele amenajări: stabilizarea terenului (vor fi efectuate lucrări pe suprafața versantului prin ziduri de sprijin din gabioane cu piatră naturală), amenajarea zonei aflate la baza versantului pe partea opusă a dealului față de calea ferată Oradea-Cluj Napoca și a aleii de acces din strada Olteniei, realizarea unor puncte panoramice, amenajarea amfiteatrului în aer liber și a zonei de relaxare, amenajarea unui punct de alimentație publică și informare turistică, amenajare peisagistică cu plantare de arbori, arbuști și plante.
De asemenea, este prevăzut și un sistem automatizat de irigare a întregii suprafețe precum și un iluminat ambiental, care va scoate dealul în evidență inclusiv noaptea.
Lucrările sunt executate de către asocierea de firme SC Abed Nego Com SRL cu Adenandra SRL și au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam