La începutul lunii martie au demarat lucrările de reamenajare a piațetei din fața Magazinului Crișul. În prezent, se efectuează lucrările de decopertare a pavajului și cele pentru canalizarea pluvială.
Lucrarea este executată de asocierea S.C Drumuri Orășenești S.A – S.C Electroconstruct Sildac S.R.L – S.C Gardener S.R.L și S.C Imsaurisa S.R.L.
În urmă cu un an, când proiectul de reamenajare a piaţetei din faţa Magazinului Crişul era supus aprobării Consiliului Local, primarul Ilie Bolojan spunea: „Având în vedere că, în cadrul lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare, una dintre magistralele care vor fi înlocuite trece pe sub piaţeta din faţa Magazinului Crişul şi luând în considerare modul necorespunzător în care arată momentan această piaţetă, s-a luat decizia ca, în urma lucrărilor de înlocuire a magistralei, decât să se refacă ceva prost făcut, mai bine aspectul piaţetei să fie schimbat total, astfel încât el să corespundă în final întregului ansamblu urbanistic din care face parte”.
Lucrările de reamenajare a piațetei din fața Magazinului Crișul cuprind: lucrări de desfaceri pavaj și terasamente, lucrări de suprastructură, lucrări la pavaje și borduri, scări și jardiniere, lucrări de arhitectură, lucrări la rețelele de apă, canalizare pluvială și menajeră, instalații electrice.
Pavajul în această piațetă va fi similar cu cel din Piața Unirii, urmând să fie realizat din piatră – porfir şi granit auriu.
Valoarea contractului de lucrări este de 1.975.198, 92 lei (fără TVA), iar termenul de execuție este de șase luni de la data începerii lucrărilor.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam