În bazinul hidrografic Crişuri, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile, se preconizează topiriea stratului de zăpadă. În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri aminteşte tuturor primăriilor că realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, precum şi întreţinerea cursurilor de apă de pe raza localităţilor sunt măsuri obligatorii şi absolut necesare.

„Astfel de acţiuni se impun în mod special pentru afluenţii râului afluenţii râului Crişului Negru pe tronsonul Criştioru de Jos-Beiuş, şi pentru afluenţii râului Crişul Repede, pe tronsonul Auşeu-Aleşd. Neîntreţinerea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere poate să ducă la blocaje care să genereze revărsarea apelor. Este foarte important ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita, pe cât posibil, eventuale revărsări.”a declarat Dorel Dume, director A.B.A Crişuri.

Conform legislaţiei în vigoare, primăriile trebuie să organizeze periodic acţiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, de pe formaţiunile torenţiale şi mai ales din secţiunile de scurgere de la poduri şi podeţe. Toate aceste responsabilităţi sunt foarte bine sintetizate în Manualul Primarului, document care prezintă măsurile preventive, operative şi de reabilitare în situaţii de inundaţii.

În perioada următoare, reprezentanţii A.B.A Crişuri vor asigura monitorizarea permanentă a lucrărilor de apărare pentru a asigura tranzitarea debitelor suplimentare, dacă situaţia o va impune, şi vor verifica în teren modul în care Consiliile locale au îndeplinit sarcinile trasate.

Administratia Bazinala de Apa Crisuri
Str. Ion Bogdan, nr. 35, 410125 Oradea,Tel: (0259) 442 033; (0259) 443 892; Fax: (0259) 444 237
Birou Relaţii cu Presa
Anca MIHOCIU
E:mail: presa_abacrisuri@yahoo.com
Tel: 0746/179564

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam