În Oradea au loc evenimente frumoase, unele organizate de voluntari din alte țări. Unul dintre acestea se anunță pentru zilele de 03 – 04 Iunie 2016, în Moszkva Caffe.
Proiectul Biking for Children (BFC) sau, mai ușor, în limba română „Pe Bicicletă Pentru Copii” (BPC) este inițiat de tânărul Human David Rawarpoor, de origine din Iran, acum cu reședința în Olanda, care după ce a ajuns să exceleze în karate și ciclism, după ce a studiat Arhitectura la Universitatea Delft, s-a dedicat tot mai mult voluntariatului, călătorind prin Europa și America Latină, aducându-și aportul în diverse organizații non – profit din mai multe țări.
Astfel, el a hotărât să urce pe bicicletă și să poposească, din țară în țară, din oraș în oraș, și să le vorbească tinerilor, într-o manieră creativă, despre elementele de bază ale umanității dar și despre importanța protejării mediului înconjurător.
Human ajunge și în Oradea și îi invită pe toți interesați să participe la cele două ateliere ale sale, după următorul program:
Vineri, 03 Iunie 2016, ora 17:00
• Introducere: BPC (BFC) – o prezentare despre Human și proiect (durata de desfășurare: 20 – 30 minute). Deschis tuturor.
Atelier: Adresat copiilor, adolescenților și tinerilor adulți (cu vârste intre 12-18 ani). Publicul „mai matur’ este de asemenea binevenit, însă nu va fi implicat în dinamica grupurilor. Rolul părinților, al însoțitorilor, al publicului este acela de „observator” (durata de desfășurare: 150 minute)
• Proiecție de 2 – 3 filmulețe de la diverse școli: 10 minute
• Reflecții și crearea unui scenariu: 20 minute
• Filmare: 30 minute/group – (ex. 30’ * 4 grupe a câte 20 participanți = 2 ore)

Sâmbătă, 04 Iunie 2016, ora 17:00
• Proiectarea materialul filmat în ziua precedentă și editat de Human, alături de o sesiue de discuții. Deschis tuturor. Durata de desfășurare este de circa 30 de minute.
Cei care încă nu au împlinit 18 ani sunt rugați să contacteze organizatorii prin email laura.turdean@outlook.com pentru a primi un model de scrisoare prin care părinții își exprimă acordul scris în privința implicării fiului/fiicei în filmul care are scop educațional.
Link către pagina lui Human: http://www.bikingforchildren.com/
Link către Facebook Oradea Event: https://www.facebook.com/events/1635543110099536/
În atașament regăsiți și scrisoarea de acord pe care părinții tinerilor sub 18 ani sunt rugați să o semneze, dacă le permit copiilor lor participarea în acest workshop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam