În cadrul ședinței Consiliului Local de mâine, 29 septembrie, consilierii vor analiza propunerea administrației locale cu privire la asocierea autorităților contractante: Primăria Municipiului Oradea, Administraţia Imobiliară Oradea – inclusiv pentru şcolile şi grădiniţele, imobilele, aflate în subordinea sa, Administraţia Socială Comunitară Oradea, Poliţia Locală Oradea, Clubul Sportiv Municipal, Centrul De Zi Oradea, Spital Clinic Judeţean De Urgenţă, Spital Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, Sc Administraţia Domeniului Public Sa, Sc Termoficare Oradea Sa în vederea achiziţionării energiei electrice.
Primarul Ilie Bolojan a explicat că această propunere vine în urma faptului că o serie de companii au obținut economii semnificative la licitațiile la care au participat. Municipalitatea dorește să diminueze costurile pentru achiziția de energie electrică pentru toate instituțiile subordonate Consiliului Local, în contexul în care cadrul legislativ din domeniul energiei electrice şi a gazelor naturale stabilește că preţurile pentru energia electrică se formează în baza cererii şi ofertei, ca rezultat al unor mecanisme concurenţiale care pot fi negociate, astfel încât aceste solicitări de energie electrice pot fi obținute la un preț mult mai scăzut. Conform estimărilor, în cazul în care membrii Consiliului Local aprobă asocierea, se pot realiza economii de 150 de mii euro, a spus primarul Ilie Bolojan.
În cazul în care se realizează această asociere, se va avea în vedere achiziționarea energiei necesare în comun de către autoritățile contractante parte a asocierii a energiei electrice necesare consumului propriu și se va realiza o colaborare între cele 10 autorități contractante în vederea realizării unei politici publice comune în ceea ce privește achiziția de energie electrice.
Organizarea procedurii de achiziție publică se va face de către Primăria Municipiului Oradea, prin Biroul de Achiziții Publice, contractul urmând a fi semnat la secțiunea achizitor de toate autoritățile contractante membre ale asocierii, fiecare dintre autoritățile menționate având reprezentanți în comisia de evaluare.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam