Asociația Colectiv GTG 3010 face apel la înțelegere și declarații responsabile față de supraviețuitorii tragediei din Colectiv și solicită oamenilor să trateze cu respect și demnitate atât răniții, cât și rudele acestora. Membrii Asociației doresc să clarifice faptul că banii proveniți din donații vor fi întotdeauna folosiți în mod corespunzător.
„Au fost răniți acuzați că ar fi cheltuit banii din donații. Sunt atacuri care fac foarte mult rău. De la momentul înființării Asociației, în contul nostru au fost virați aproximativ 68.000 de euro. Este vorba despre prima parte din cei 150 000 de euro de la domnul André Rieu. Toți banii vor merge, așa cum am convenit, către facturi medicale și vom avea grijă să fim transparenți. Avem nevoie însă ca lumea să înțeleagă durerea și traumele prin care trec răniții de la Colectiv”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației.
Asociația Colectiv GTG 3010 amintește că sunt 131 de răniți cu arsuri nevindecate și afecțiuni grave care necesită intervenții medicale costisitoare. Sunt persoane aflate sub tratamente dificile, care trec prin luni grele de recuperare, atât fizică, dar mai ales psihică. Mulți dintre aceștia se luptă cu depresia și au nevoie de toată încurajarea și sprijinul moral pentru a-și recăpăta demnitatea personală.

Despre Asociația Colectiv GTG 3010
Este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu personalitate juridică, cu scop public, înființată în temeiul OG nr. 26/2000, cu modificările și completările ulterioare.

Principalele obiective ale Asociației Colectiv GTG 3010 sunt:

1. Monitorizarea anchetelor în desfășurare în cazul incendiului de la Clubul Colectiv, precum și inițierea unor noi anchete în instituțiile statului, care să identifice persoanele responsabile din toate nivelurile ierarhice care nu și-au exercitat atribuțiile postului și controlul în aplicarea legislației, fapt ce a condus la această groaznică tragedie.
2. Ajutorarea victimelor din accidente și incendii, din punct de vedere juridic și medical, ajutorarea victimelor abuzurilor statului.
3. Ajutorarea persoanelor afectate de incendiul din Clubul Colectiv, pentru ameliorarea stării lor de sănătate până la însănătoșirea completă, integrarea socială și recâștigarea demnității personale.
4. Sprijinirea structurilor fizice necesare industriilor creative, în special muzica rock, arta fotografică și video, în memoria victimelor incendiului din Colectiv.
5. Implicarea în acțiuni care să prevină producerea de accidente similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam