Evenimentul va avea loc, vineri, 15 aprilie, ora 17.30, la Cetatea Oradea, în Corpul M, Poarta de Est, Multiplexul Cultural, intrarea dinspre strada Redutei.
Parteneri: Primăria Oradea şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici”.
………………………….
Orădeanul Remus Ilisie are 36 de ani şi este licențiat al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Oradea, respectiv masterand al Universității de Artă și Design din Cluj – Napoca.
Este autorul a opt expoziţii personale:
– 18 iulie – 22 august 2013 – “Dissection of the light”, Galeria Konstant, Oradea,
– 21 martie – 14 mai 2012 – „Mineriada – Zona Zero”, Galeria Ulm, Ulm, Germania,
– 27 februarie – 14 martie 2012 – „Mineriada – Zona Zero”, Galeria Visual Kontakt, Oradea,
– 15 iulie – 18 august 2010 – „Pentru şi împotriva refugiului în istorie”, Galeria Konstant, Oradea,
– septembrie 2009 – „Apocalipsa Iubirii sau Studiu asupra unui Sine Exilat”, Galeria de Artă, Oradea,
– iunie 2005 – „Spovedanii”, expoziţie sponsorizată de Davide Mariani, Oradea,
– iunie 2005 – „Cele trei zile în Infern”, Galeria Cetăţii, Oradea,
– iunie 2004 – „Înainte de trezire” expoziţie experiment, Facultatea de Arte Vizuale, Oradea.
De asemenea, este autorul a peste 20 de expoziţii de grup. A participat, totodată, la numeroase concursuri şi festivaluri de film.
Remus Ilisie a fost invitat să participe și să susţină o prezentare cu tema „artiștii surzi din România” la prima conferință internaţională ”Cum să înțelegem arta surzilor”, în Polonia, la Galeria Națională din Varșovia.
Despre expoziţia „Disecţia luminii”, Remus Ilisie afirmă: „Experiența morții e definitorie pentru conștiința fiecăruia din noi. Toți cei care au simțit spinul morții sunt transformați. Proiectul meu artistic vorbește despre cel care pășește de mână cu Moartea și nu doar la un pas în fața ei, asemeni fiecăruia din noi. Soldatul e primul Martir al unui popor. E aplaudat de cei rămași acasă, dar aplauzele îi sunt sârmă ghimpată. Iar azi soldatul e oricare din noi, terorismul aruncând în trecutul istoriei orice confruntare față în față a două armate. Cine sau ce ar mai putea să ne metamorfozeze în ființe creatoare dacă în mâini ținem arma?”.
Expoziţia va putea fi vizită în cadrul programului „Şcoala Altfel”, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 13.00. De asemenea, expoziţia va rămâne, în continuare, în Cetate până după Paşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam