Oradea Klezmer vă invită la un concert cu dublă semnificație – atât caritabil pentru Volin Costin cât și comemorativ pentru Gavril Ardelean, intitulat Artist pentru artist.

La inițiativa actorului Andrian Locovei și cu susținerea profesorului Ary Nagy Sandor, membrii trupei Oradea Klezmer oferă un spectacol caritabil / comemorativ pentru doi colegi artiști.

Gavril Ardelean s-a născut în 1957 la Oradea, a obţinut diploma de artist violonist la Academia de Muzică din Cluj-Napoca în 1980, începând cariera la Teatrul Liric din Constanţa, iar din 1984 continuând-o la Filarmonica din Târgu Mureş. A devenit membrul orchestrei Filarmonicii din Oradea în 1986 și a fost propus pentru postul de concert-maestru al Orchestrei Simfonice. De asemenea, domnul Ardelean a fost și inițiatorul formației Hakeshet Klezmer Band din Oradea.
Ataşamentul său sincer faţă de arta muzicală interpretativă este evidentă şi prin faptul că a părăsit această lume în timpul serviciului de la concertul de joi seara, aflat în plină desfăşurare. A plecat brusc, inexplicabil, lăsând un gol nemărginit atât în sufletul colegilor, prietenilor, precum şi în viaţa muzicală.

Volin Costin s-a născut pe 12 august 1965, la Botoşani. Este absolventul Academiei de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar din anul 1994 este actor la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Din anul 2006, acesta este şi directorul artistic al instituţiei. De-alungul carierei, el a jucat și la Oradea, în piesa Salonul nr. 6 de Ap. Cehov, în regia Petru Vutcărău – rolul personajului Raghin.
Domnul Costin, în vârstă de 48 de ani, a suferit un accident vascular, iar în cădere s-a lovit la cap. În prezent starea sa este stabilă dar are dificultăți locomotorii și de vorbire ce vor necesita un tratement costisitor.

Pentru a veni în sprijinul familiei Volin, Oradea Klezmer vă invită la un concert caritabil și comemorativ pentru regretatul dl. Ardelean, în data de 12 Aprilie 2016, de la ora 18:00, la Filarmonica de Stat Oradea. Biletele se găsesc la agenția filarmonicii și vor costa 25 de lei.

Oradea Klezmer este o trupa nou înființată, la ințiativa actorului Andrian Locovei și a artistului Ion Pîntea, care și-au pregătit un repertoriu internațional de muzică tip klezmer, orchestrația fiind semnată de Ary Nagy Sandor.
Trupa Oradea Klezmer este compusă din: Ari Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alexandru Szuz, Alina Leonte, Alexandrina Chelu, Ion Pîntea, Florian Chelu, Szavuly Albert Karoly, Nagy Kalman.

Eveniment susținut de Asociația Rîmbu ART Project, Teatrul Regina Maria și Comunitatea Evreilor din Oradea. Parteneri media DIGI24 Oradea, Bihoreanul și Oradea Zi de Zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam