Primăria Oradea asigură și în acest an realizarea iluminatului de sărbători în oraș, Oradea urmând să fie împodobită cu 13,5 km de plase luminoase, ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, dar și tuneluri şi fântâni de lumini.
Toate aceste instalații luminoase sunt alcătuite din leduri, pentru a asigura un consum redus de energie (cca.50 kw), valoarea energiei electrice consumate fiind de aproximativ 15.000 lei.
Pornirea oficială a iluminatului de sărbători va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 18:00, în Parcul 1 Decembrie – zona de lângă Statuia Ostașului Român, unde Primăria Oradea a plantat un brad albastru (specia Picea pungens glauca) de 6 m. La momentul respectiv, instalațiile luminoase vor fi pornite simultan în Parcul 1 Decembrie, pe clădirea Primăriei Oradea, strada Republicii – pietonal, Piața Ferdinand.
În zilele următoare datei de 1 Decembrie, iluminatul de sărbători va fi pornit și în celelalte locații din anii anteriori (artere principale, intrări și ieșiri din oraș, intersecții, parcuri, poduri etc.).
Totodată, având în vedere reabilitarea Cetății Oradea, unde Primăria Oradea va organiza primul Târg de Crăciun în perioada 4 – 31 decembrie 2015, iluminatul de sărbători va fi asigurat și aici. Ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrarea în Cetatea Oradea, iar ghirlandele luminoase vor putea fi admirate la streașina clădirilor din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun.
Față de anii trecuți, în acest an nu vor mai fi pornite instalațiile luminoase în zonele în care se desfășoară lucrări de reabilitare – zone precum Piața Unirii, strada Independenței, Podul Ladislau.
Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune.
Iluminatul de sărbători va putea fi admirat în intervalul 27 noiembrie 2015 – 7 ianuarie 2016.

Biroul de Presa
Primăria Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam