În această perioadă poliţiştii locali au urmărit în timpul efectuării patrulelor în oraș, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului. De asemenea, poliţiştii locali au întreprins o serie de acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

Astfel, în timpul efectuării patrulării, poliţiştii locali l-au surprins pe A.C.A.I. (39 de ani) în timp ce a depozitat pe domeniul public, lângă containerele de pe strada Grădinarilor, zece saci cu moloz, rezultat din renovarea apartamentului. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei.
Din păcate, poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţenii nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere sau a molozului rezultat din construcții pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea.
Prin urmare, pe parcursul lunii septembrie poliţiştii locali au surprins 20 de persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente: chiştoc de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminte, etc. Acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 6.300 lei.
Pe această cale aducem la cunoștință că obligația cetațeanului care realizează amenajări interioare din care rezultă moloz este de a încheia un contract de salubritate cu firma RER pentru ridicarea acestui moloz. În urma încheierii acestui contract, RER va pune la dispoziția cetățeanului un container metalic special pentru depozitat moloz. La finalul lucrărilor, containerul cu moloz va fi transportat de către RER la groapa de gunoi.
Concomitent cu acestea, în următoarea perioadă, poliţiştii locali vor demara o acţiune de verificare şi sancţionare a persoanelor fizice şi juridice din Municipiul Oradea care nu deţin contract de salubritate cu RER Ecologic Service SA, operatorul licenţiat de pe raza municipiului.
Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala astfel de situaţii din sfera ei de competenţă– 0259.969- Dispecerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam