Unul dintre proiectele cele mai importante aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 12 februarie a Consiliului Local este reabilitarea sistemului de termoficare urbană – etapa a II-a. Proiectul a fost prezentat azi într-o conferinţă de presă de către primarul Ilie Bolojan, care a explicat că administrația locală, împreună cu consultanții Ministerului Mediului, au lucrat începând de anul trecut la continuarea proiectului de reabilitare a rețelelor de termoficare, ajungând acum în situația de a avea aprobarea autorității de mediu pentru acest proiect.
”Proiectul constă în înlocuirea a 20 de km de magistrală în continuare, în afara celor 17 care sunt cuprinși în prima etapă, lucrare care se ridică la suma de 33.592.576 euro, din care contribuția municipiului Oradea este de aproximativ 5%. Imediat după ce acești indicatori vor fi aprobați în ședința de consiliu de mâine, vom trece la organizarea procedurii de licitație în vederea contractării acestor lucrări, întrucât termenul este finalizare a acestor investiţii este destul de strâns – luna octombrie 2015. În urma analizelor făcute, au fost aprobate 20 de tronsoane, reprezentând 20,284 km de traseu” , a spus primarul Ilie Bolojan.
În urma acestei investiții, se estimează o reducere a pierderilor cu peste 73% pe tronsoanele care se vor reabilita, precum și o reducere a emisiilor de CO2.
Primarul a enumerat tronsoanele mai importante care vor fi reabilitate din această vară: se va înlocui cea mai veche rețea – returul din zona CET-ului pe strada Uzinelor, intersecție cu șoseaua Borșului, această rețea fiind în funcțiune din 1966, cu multe avarii; de asemenea, cea din zona podului Sovata, până pe Calea Aradului – Aleea Călinului şi rețeaua de termoficare supraterană de pe Oneștilor, care va fi instalată în subteran. O altă lucrare este cea de pe malul drept al Crișului Repede, care pornește de la Piața Ion Creangă, prin zona Parcului Brătianu, ajungând în zona Dragoş Vodă. Alte lucrări importante sunt şi magistrala 2 – strada Sucevei, str. Horea – până la pârâul Peța și vechea magistrală 5, lucrările pe strada T. Vladimirescu, zona centrală în zona Parcului Traian etc.
Primarul Ilie Bolojan a atras atenția asupra faptului că această investiție va avea un efect semnificativ asupra eficienței sistemului de termoficare a municipiului, iar după ce au fost realizate aceste lucrări, se va reduce numărul de intervenții și de avarii, deci şi cel de întreruperi ale apei calde și încălzirii în Oradea.
În atașament găsiți lista cu tronsoanele și lungimea magistralelor de termoficare care vor fi reabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam