Stejeran Adriana Denisa, studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, anul III, specializarea engleză-franceză, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon Mot à Monde, organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei si Agenţia Universitară a Francofoniei. Competiţia se află la cea de-a 9-a ediţie şi întruneşte anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova.
Anul acesta fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul Meursault, contre-enquête al scriitorului algerian Kamel Daoud, care a obţinut în 2014 Premiul celor cinci continente ale francofoniei.
Miercuri, 27 mai 2015, la ora 18.30, Adriana Denisa Stejeran a participat la Cluj-Napoca la ceremonia de premiere desfăşurată în cadrul unui club de lectură organizat de librăria Cărtureşti şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.
Denisa Stejeran aduce Universităţii din Oradea cel de-al patrulea premiu I naţional obţinut de studenţii Facultăţii de Litere pe parcursul celor 9 ediţii ale acestui concurs. Un palmares frumos, mai ales dacă adaugăm şi alte două premii II naţionale obţinute de studenţii noştri la ediţiile precedente.
O felicităm pe Denisa şi ne mândrim cu ea !
Conf. univ. dr. Rodica Tomescu
Director Departament franceză-germană
Facultatea de Litere
Universitatea din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam