Având în vedere intenția de a reabilita termic blocul de locuințe situat în Oradea, str. Armatei Române nr. 14, Municipiul Oradea, prin Administrația Imobiliară, a solicitat agenților economici din acel areal să procedeze la eliberarea terenului de construcţiile fără forme legale, respectiv să desființeze de bună voie orice construcție realizată cu încălcarea legii, în vederea includerii acestor terenuri în circuitul public, potrivit destinaţiei lor inițiale.
Prin notificări anterioare s-a solicitat, cu bună credință, unui număr de 2 agenți economici să procedeze la eliberarea terenului ocupat abuziv, acordând în acest sens un termen rezonabil încă din data de 22.05.2015 (data indicată pentru eliberarea terenului fiind 04.06.2015).
Întrucât unul dintre agenții economici nu a dat curs solicitărilor autorității, preferând să procedeze la manifestarea unei opoziții, cu toate că cunoștea realitatea potrivit căreia ocupă teren, fără a avea autorizație de construire/reglementată folosința, Municipiul Oradea, prin Administrația Imobiliară, a procedat în conformitate cu legea, sens în care, în cursul zilei de marți, 10.06.2015, a demolat chioșcul metalic în baza Dispoziţiei pentru desfiinţarea, pe cale administrativă, a construcţiei, edificată fără autorizație de construire pe teren, proprietate a statului, lipit de blocul de locuințe de la nr. administrativ 14 de pe strada Armatei Române.
Neasigurarea condițiilor de executare a lucrărilor conform proiectului tehnic aprobat de Autoritatea de Management Proiecte din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ar fi condus la nefinanțarea lucrărilor, cu implicații potrivit prevederilor legale asupra factorilor care nu au asigurat condițiile necesare executării lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam