Pentru că, așa cum se întâmplă în țări dezvoltate precum Germania, Italia sau Franța, clasa de mijloc ar trebui să fie principalul motor al economiei – de acolo provenind șefii de IMM-uri și alte afaceri care fac în așa fel încât mecanismul să funcționeze cât mai bine – PSD își propune ca, spre deosebire de alte partide care doar au vorbit despre asta, să și facă ceva în sprijinul acestei clase. Pentru ca aceasta să se simtă motivată să lucreze și să dea de lucru, ajuns din nou la guvernare, PSD va interveni asupra impozitului pe venit pentru toți salariații care au un salariu mai mic sau egal cu 2000 de lei brut pe lună. Și va face ca acel bir să dispară. Pentru medici, totodată, indiferent de salariu, impozitul pe venit va scădea tot 0%. Cei implicați într-o altă zonă vitală de activitatet, IT-iștii (inclusiv persoanele cu studii medii) vor avea un impozit pe venit tot de 0%. Iar acei salariații români care au iau peste 2000 de lei brut pe lună, impozitul are să scadă la 10%. PSD propune, în materie de contribuții, ca numărul acestora să scadă de la 6 la 2. Știm bine, nu-i așa, că avem acum de plătit CAS, CASS, șomaj, concedii, creanțe salariale, risc și accidente. Ca valoare, vom reduce cu 4,25 puncte procentuale contribuțiile, iar cele patru contribuții tăiate vor fi acoperite de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, fondurile cu pricina nu vor fi afectate. Fiind un partid social-democrat, ne gândim și la cei de vârsta a treia. Pentru pensiile care sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei brut pe lună, impozitul pe venit are să scadă la 0, iar pentru pensiile care sunt mai mari de 2000 de lei brut pe lună, impozitul pe venit va ajunge la 10%. Cu 6% mai puțin. Marea schimbare față de situația actuală va fi că pensionarii nu vor mai plăti contribuții pentru sănătate! Acestea vor fi plătite de la bugetul de stat, toate aceste măsuri având acoperire.

O bună parte a clasei de mijloc își își câștigă existența din activități independente. Sunt acele persoane care nu sunt nici bugetari și nici salariați la un patron. Sunt oameni ca unii dintre dumneavoastră. Cu PSD la guvernare după 11 decembrie, pentru venituri activități independente care au o valoare totală mai mică sau egală cu 24.000 de lei anual, impozitul pe venit va fi 0%. Cei care au norocul să câștige mai mult de 24.000 de lei/an vor avea aplicat un impozit de 10%. Dacă nu vă e clar cine vor fi beneficiarii acestor măsuri, iată: cabinete individuale, PFA, medici, artiști, scriitori, jurnaliști, sportivi, avocați, arhitecți, notari, consultanți, evaluatori, taximetriști și alte asemenea profesii.

Prin aplicarea măsurilor PSD, 1,5 milioane de români vor avea venituri mai mari, locuri de muncă mai bine plătite şi vor intra în clasa de mijloc.

Mai mulți români în clasa de mijloc înseamnă o Românie mai puternică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam