Fundatia Ruhama organizează vineri, 5 decembrie 2014, împreună cu un grup de tineri voluntari din comunități locale rurale ale județului Bihor, acțiuni stradale de promovare a voluntariatului utilizând metode nonformale cu ocazia Zilei Internaționala a Voluntariatului. În Oradea, grupul de tineri voluntari vor participa în fața stației gării CFR și în stații de autobuz ale rutelor județene, la ora 13.30 în acțiuni menite a promova voluntariatul printre tinerii navetiști din medii rurale ale județului Bihor. Sub coordonarea lui Ionuț Șerban, student la actorie in cadrul Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca și a Monicăi Moda, studentă la Facultatea de Drept din Oradea, se va organiza o expoziție vie și o acțiune de masă pentru a mobiliza implicarea tinerilor în acțiuni voluntare.

În comunități locale tinerii, dar și voluntari profesori din Școli locale vor organiza de asemenea actiuni in propriile comunitati, exemplu în acest sens este acțiunea tinerilor din Tășad cu implicarea Prof. Kovacs -Ban Daniel, telefon 0741013108 –Tasad, actiune care se va derula măine la ora 16 in comnitatea locală din Tășad.

România, alături de alte 15 state, majoritatea din Centrul şi Estul Europei, beneficiază de Granturile SEE – Spațiul Economic European, prin care ţările donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) contribuie la reducerea disparităţilor economice şi consolidarea relaţiilor bilaterale. Fundația Ruhama a accesat fonduri nerambursabile în cadrul proiectului ”Tineri din România și Norvegia – Promotori ai voluntariatului civic comunitar” cu scopul de a oferi nu numai tinerilor dar și altor persoane oportunitatea de a se implica în acțiuni voluntare.

Proiectul este derulat de Fundația Ruhama din Oradea în parteneriat cu Primăria Orașului Bergen din Norvegia si este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Tinerii care doresc să participe la acțiunile stradale ne pot contacta 0723 352 103, office@ruhama.ro; 0259 456 180.

Vă așteptăm,

Cu respect,
Alina Onchiș
Director executiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam