Primăria Oradea a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea Abed Nego SRL și Aquacons SRL în vederea realizării pasajului subteran pietonal din zona Oncea, această asociere fiind singura ofertă depusă pentru realizarea acestei investiții.
Conducerea Primăriei Oradea a luat decizia de a realiza o trecere denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea-Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei, ca urmare a faptului că, pentru a ajunge spre cartierele centrale ale municipiului, locuitorii cartierului Oncea traversau zilnic calea ferată în zona Bulevardului Ștefan cel Mare, expunându-se la pericole.
,,Realizarea acestui pasaj pietonal și pentru cicliști are scopul de a facilita legătura locuitorilor din cartierul Oncea cu orașul propriu-zis, pentru a evita pericolele la care se expun cetățenii momentan și pentru a aduce o siguranță mai mare celor care frecventează zona”, susține Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Valoarea la care a fost adjudecată lucrarea este de 1.361.680, 66 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 11 luni (2 luni proiectare și 9 luni execuție).
Pasajul va avea 48 metri lungime, va fi realizat dintr-un cadru prefabricat cu înățimea de 2,4 metri și lățimea de 3 metri, fiind prevăzut pe cele două laturi cu zid de sprijin din beton armat, cu instalație electrică de iluminat și semnalizare acces subteran. Finanțarea obiectivului de investiție se face din fondurile bugetului local și va fi realizat până în cursul lunii mai 2016.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam